KORISNO: 6 saveta za šetnju sa vašim ljubimcem

6 saveta za šetnju sa vašim ljubimcem: Jesen polako teče i vreme možda nije idealno za boravak napolju. Ipak, ono u šta smo sigurni je da posle napornog dana, ništa ne opušta više nego šetnja po kraju sa vašim najboljim prijateljem.

Koliko god da šetanje sa vašim psom ima terapeutsko dejstvo na vaš oranizam, ipak postoje i manje prijatne situacije. Pre svega, mislimo na one momente u kojima je vaš ljubimac neposlušan i kada vaša uporna dozivanja i objašnjavanja uopšte ne konstatuje.

6 saveta za šetnju sa vašim ljubimcem petface

Ovakvo ponašanje vašeg ljubimca može biti frustrirajuće, pa smo pripremili listu od 6 saveta koja će vam pomoći u tome da svaka vaša šetnja protekne bez napetih situacija:

  1. Hodajte ispred vašeg ljubimca – Na taj način, pas će vas doživljavati kao „vođu čopora“. Ukoliko pustite njemu da vas vodi, ulogu vođe prepustićete njemu. Zato, budite prvi kada izlazite na vrata, i prvi koji na njih ulazite po povratku u vaš dom
  2. Koristite kraći povodac – To vam omogućava da: imate više kontrole, lakše vodite svog ljubimca i bolje korigujete njegovo ponašanje. Moramo da naglasimo da je neophodno da vodite računa o udobnosti i sigurnosti prilikom izbora i stavljanja povodca oko vrata vašeg ljubimca.
  3. Dajte vašem psu dovoljno vremena za šetnju – Kao i ljudima, i psima naravno više prijaju dnevne aktivnosti. Stoga, za ljubimce su idealne jutarnje šetnje, tako da ukoliko ste u mogućnosti, izdvojite od 30 minuta, do sat vremena za boravak napolju. Zbog toga što je svaki pas poseban i ima različite zahteve, posmatrajte ga, da biste shvatili koje su njegove potrebe što se tiče vremenskog trajanja šetnje.

Pročitajte još:  RAZMISLITE DOBRO: Usvajanje psa i šta sve ono nosi

  1. Nagradite svog psa za vreme šetnje – Nakon što se vašeg psa vodili na povodcu neko vreme, dolazimo do trenutka kada je potrebno da ga pustite da „prošunja“ malo po okolini. Samo vi odlučujete koliko će to trajati, ali imajte na umu, da to treba da bude kraći vremenski period od onoga koje ste proveli u šetnji.
  2. Nastavite da vodite, čak iako je šetnja okončana – Kada to kažemo, prvenstveno mislimo na to da treba da pustite psa da strpljivo sačeka dok se vi izujete ili dok mu skinete povodac. Podsetićemo vas – vi ste vođa čopora.
  3. Nagradite psa nakon šetnje – Po povratku u vaš dom, poslužite obrok vašem ljubimcu. Na taj način ćete mu sugerisati kako šetnjom on „zarađuje“ hranu.
    Svaki pas bi trebalo da ima svoju ogrlicu i povodac. Pri tom, preporuka je da na ogrlicu stavite identifikacioni broj, kako bi, u situaciji da se vaš ljubimac izgubi, bilo lakše da ga pronađete. Prilikom izbora povodca, vodite računa o vrsti, težini i uzrastu vašeg ljubimca. Naša preporuka kada je ova tema u pitanju je brend Rogz, koji u ponudi ima najveći izbor ogrlica, povodaca, amova. Ceo asortiman proizveden je od najfinijih materijala vrhunskog kvaliteta, a dizajniran je tako da zadovolji ukuse i najprobirljivih pasa. Prilikom proizvodnje uvažavani su svi principi koji se tiču zdravlja, bezbednosti i sigurnosti vašeg ljubimca.

6 saveta za šetnju sa vašim ljubimcem petface

Sada kada znate male trikove kako da vaš ljubimac bude poslušan u toku šetnje i imate svu neophodnu opremu, preostaje vam samo da uživate u lepotama boravka na svežem vazduhu.