Naslovna VESTI Društvo za zaštitu ptica Srbije osuđuje MASOVNO TROVANJE životinja kod Apatina!

Društvo za zaštitu ptica Srbije osuđuje MASOVNO TROVANJE životinja kod Apatina!

0
PODELI
apatina-petface

Kod sela Svilojevo u okolini Apatina, policijski psi su pronašli 17 otrovanih životinja, među kojima se nalaze strogo zaštićene vrste, saopšteno je iz Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije. Otrovano je pet jastrebova – mišara, dve svrake, osam šakala, jedna lisica i jedan pas.

apatina-petface
Foto: Ilustracija

Milica Mišković iz Društva za zaštitu ptica je rekla da su na osam mesta pored sela, životinje otrovane, najverovatnije, ilegalnim „furadanom“. Inače, pre nekoliko dana je nađen otrovan mladi orao-krstaš koji je strogo zaštićena vrsta.  U Društvu kažu da neko godinama truje životinje oko tog sela koje se nalazi u zapadnoj Bačkoj.

Pročitajte još: FALKO i KARLO iz Mađarske u potrazi za uginulim pticama i otrovima u Srbiji!

apatina-petface
Foto: Ilustracija

Otrovane životinje su u četvrtak 11. januara tokom pretrage uz pomoć pasa-tragača kod sela Svilojeva našli predstavnici Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije, Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode, Pokrajinske inspekcije za zaštitu životne sredine, JP “Vojvodinašume” i stručnjaci iz Mađarske.

Pročitajte još: HUMANO: Spasavanje mlade ptice sa krova Opštine Stari grad!

Od početka decembra 2016. zabeleženo je sedam slučajeva trovanja divljih životinja širom Srbije. Stručnjaci upozoravaju da su nerešavanje tih slučajeva i nekažnjavanje počinilaca veliki problem za prirodu Srbije i realna pretnja po bezbednost i zdravlje stanovništva.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime