Naslovna VESTI PSI Daniel obišla azil sa 250 pasa – šokirala se uslovima i odlučila...

Daniel obišla azil sa 250 pasa – šokirala se uslovima i odlučila da kupi ceo azil!

0
PODELI
Azil sa 250 pasa petface

Ovo je azil sa 250 pasa! Pakao. Tako bi ukratko opisala Daniel ono što je tamo zatekla! Svaki pas je bio u veoma lošem stanju. Mrtvi pacovi „živeli“ su sa živim pacovima, a oni su bili pomešani sa psima koji godinama žive tamo.

Naime, Daniel Eden iz Kanade je jedna od osnivača organizacije “Dog Tales Rescue and Sanctuary”. U sklopu svog posla, ona je posetila bezbroj azila širom sveta, pomagala psima, uzimala ih u najgorim stanjima, negovala, odnosila na svoje imanje u Ontariju. Međutim, ono što je videla u jednom azilu u Izraelu, poootpuno ju je šokiralo!

Pročitajte još:
Pas koji plače srušio Internet: Starog psa vlasnici ostavili u azilu i uzeli mladog labradora!

– Ovo je bilo najgore sklonište koje sam ikada videla, rekla je Daniel!

Azil sa 250 pasa je mesto u kome zapravo može da stane svega 60 pasa. Ovi ostali živeli su nabijeni uz zidove, jedni na drugima, u smeću, prljavštini,.. Bilo je puno pacova. Većina pasa su proveli mnogo godina tamo. Svaki komadić hleba koji je bačen tamo izazvao je svađu. 

– Bilo je više pacova nego pasa. Psi su se bukvalno svađali oko parčeta hleba, navela je Eden!

Pročitajte još:
PRIČA KAO IZ FILMA: Tog dana su odveli Donu u azil, ali obećala sam joj ću jednog dana doći po nju!

Kada je pregledala sklonište, nije mogla da odluči kojim psima će dati šansu da žive u Kanadi. Nije znala kog psa pre da spasi i zato je odlučila – kupiće ceo azil sa 250 pasa!

Za dva meseca Eden i njeni ljudi u organizaciji uspeli su da premeste 90 pasa u primerenija skloništa širom Izraela, a 25 je otputovalo u njihovo sklonište u Ontario. Za ostalih 150 pasa Eden i njena organizacija je platila sve troškove oporavka i sređivanja azila. Radnici sada prave redovne boravke, posebne bokseve, kreče, kupuju nove kućice, posude,… Veterinari za to vreme vode brigu o njihovom zdravlju. 

Krajnji cilj je da se svi preostali psi odnesu u Kanadu.

Od 25 pasa koji su došli u Kanadu, više od pola je već udomljeno!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.