BAHATOST: Vozač na liniji 25P izbacio devojčicu iz autobusa, jer je nosila psa u naručju teškog 2kg!

“Izlazi napolje s tim psom, to je zabranjeno! Kako si nevaspitana!” Ovako je glasila poruka koju je vozač Gradskog saobraćajnog preduzeća u Beogradu uputio malenoj devojčici, koja je pokušala da uđe u autobus sa malim psom u naručju.
Prema rečima očevidaca i prisutnih u 25-ici, devojčica je sasvim kulturno odgovorila: “Moj pas ima samo dva kilograma, a po zakonu u gradskom prevozu mogu da se vozi psi koji su teški do pet kilograma”.
Preteći da će pozvati policiju i da neće krenuti dok devojčica ne izađe, vozač nije odustajao.
Kako prenosi „Blic“, svi u autobusu su se šokirali, pošto je devojčica držala baš malog psa i izrazili su negodovanje prema odluci vozača.
„Ceo autobus je negodovao. Govorili smo mu da pusti dete. Ali vozač je bio toliko besan da nikako nije hteo da popusti. Devojčica je izašla iz autobusa između dve stanice, nasred ulice“, priča mladić za „Blic“.
Da podsetimo: Prema Odluci o javnom linijskom prevozu u autobusima, tramvajima i trolejbusima mogu da se voze kućni ljubimci niži od 40 centimetara i to u periodu od 9 do 13 sati i od 18 sati do ponoći. Međutim, ono za šta je ovaj bahati vozač mogao da se „zakači“ jeste činjenica da kućni ljubimci moraju biti u specijalnim kutijama odnosno transporterima, obezbeđenim katancem ili rajfešlusom kako bi se onemogućio kontakt sa drugim putnicima. Devojčica je psa nosila u rukama,…
Da li je to dovoljan razlog da se vozač ovako ponaša? Uostalom, koliko smo upoznati sa pravilima NIKAKO SE NE SMEJU PUŠTATI PUTNICI IZ I U VOZILO VAN TAČNO ODREĐENOG STAJALIŠTA!

Podelite...Share on Facebook0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Share on Google+0