Naslovna VESTI NIŠ: Bela roda, kojoj je iz vazdušne puške smrskano krilo i kljun,...

NIŠ: Bela roda, kojoj je iz vazdušne puške smrskano krilo i kljun, danas stala na noge!

0
Bela roda petface

Bela roda iz Donjeg Međurova, naselja u Opštini Palilula, jednoj od gradskih opština Niša, stigla je u najpoznatije niško utočište za životinje – ZOO PLANET! Roda je ranjena iz vazdušne puške, sa otvorenim prelomom desnog krila, smrskano kosti i polomljenim vrhom kljuna.

Nišlije spasile rodu, koja je usled nevremena, ispala iz gnezda!

– Iako su povrede bile ozbiljne, veterinar Bane Petković iz ambulante „Pet komba“, uspeo je da izvuče dijabolu iz ranjene ptice, a oporavak će, zbog ozbiljnosti povrede, trajati nešto više od mesec dana, rekao nam je Dušan iz udruženja ZOO Planet.

Bela roda petface

Dijabola, kojom je pogođeno krilo, je locirana i izvučena, a Bela roda ima dva preloma na krilu i ugrađene su joj dve šipke.

NIŠ: 90 povređenih životinja svoj dom i utočište pronašlo u “Zoo kutku”!

– Doktor Bane Petković je jutros pregledao i operisao rodu i donirao pregled, rendgenske snimke i operaciju krila. Roda je sada dobro, probudila se iz anestezije i sada sledi oporavak. Po prognozi veterinara, kosti bi trebale da srastu za mesec dana i roda će, nadamo se, moći ponovo da koristi krilo ukoliko tok oporavka bude po planu. Roda će biti pod terapijom i potrebna je kvalitetna hrana i nega kako bi se oporavljala u što boljim uslovima i imala najbolju moguću negu, kaže za naš portal Dušan!

Bela roda petface

On je, takođe, dodao i da je roda danas mnogo bolje, da je počela da uzima hranu i vodu i da se šetka po dvorištu ZOO PLANET kutka!

Bela roda petface

– Ukoliko želite da pomognete našem udruženju da se rodi, ali i drugim zbrinutim životinjama, obezbede što bolji uslovi i nega možete donirati sredstva na žiro račun:

Udruženja ZOO Planet: 105-22423-78, svrha uplate: pomoć za rodu

Hvala što pomažete da zajedno stvorimo najbolje uslove zbrinutim životinjama u ZOO kutku, za kraj razgovora rekao nam je Dušan!

Držimo palčeve!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.