Naslovna VESTI I BELGIJA ŠTITI ŽIVOTINJE: Ova zemlja je zvanično rekla NE uzgoju životinja...

I BELGIJA ŠTITI ŽIVOTINJE: Ova zemlja je zvanično rekla NE uzgoju životinja radi krzna!

0
PODELI
BELGIJA petface

BELGIJA, tačnije preostala pokrajina Flandrija, usvojila je odluku koja predviđa kraj uzgoja životinja radi krzna. Tako će ova istorijska odluka, koju je inicirao flandrijski ministar dobrobiti životinja, Ben Weyts, označiti kraj uzgoja radi krzna u celoj Belgiji!

U svojoj izjavi, ministar Weyts je rekao da je 2015. godine uzgoj životinja radi krzna zabranjen u Valoniji, a u Bruxellesu 2017., pa se tako i Flandrija priključila ovom “paktu”.

ISTORIJA JE ISPISANA: Svetski „Guči“ prestaje da koristi KRZNO!

– U Flandriji još postoji 17 farmi koje imaju dopuštenje za držanje 325 000 životinja, a tamo se svake godine ubije preko 200 000 životinja, dodao je on.

BELGIJA petface

Predstavnik belgijske organizacije za zaštitu životinja GAIA, Michel Vandenbosch, izjavio je da je ovo zajednička pobeda i da ubijanje životinja radi krzna nije više deo savremenog doba, a taj stav podržava i velika većina flandrijskog stanovništva.

Ankete sprovedene u Belgiji potvrđuju da tamošnji stanovnici uzgoj radi krzna ne smatraju prihvatljivim. Anketa iz 2015. je pokazala da 85% flandrijskih građana podržava zabranu takvog uzgoja.

NAJNOVIJA VEST: I Armani prestaje da koristi krzno!

Nova zakonska odredba predviđa i zabranu još jedne velike okrutnosti prema životinjama – prisilno hranjenje životinja kako bi se proizveo tzv. „foie gras”.

BELGIJA petface

Broj evropskih država, koje su donele zabrane uzgoja životinja radi krzna rapidno raste. Proteklog meseca je Luksemburg usvojio zakon koji zabranjuje uzgoj radi krzna, počevši od 2018. Norveška, jedan od najvećih proizvođača krzna od lisica u svetu, ove godine se obavezala da će zabraniti uzgoj radi krzna. Pet meseci pre toga, 2017. godine, Češka je donela zabranu takvog uzgoja, a stupiće na snagu 2019. godine.

U Srbiji će zabrna stupiti na snagu 1. januara 2019. godine.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.