BEOGRAD: Vozač GSP se uplašio labradora i nije hteo da krene dok vlasnik sa psom ne izađe!

Ako pitate vozača linije 707, labradori su jako opasni psi. Kada je autobus pun putnika stigao na prvu stanicu u naselju Galenika, na srednja vrata ušao je mladić sa crnim labradorom na povocu. To je automatski uplašilo vozača koji je burno reagovao i rekao putnicima da napuste autobus, jer „on neće nastaviti vožnju dok muškarac sa psom ne izađe“, piše “Alo”.
Većina putnika je zahtevala da se vožnja nastavi, jer je pas mirno ležao na sredini autobusa ne znajući kakav je haos nastao zbog njega. Ostali putnici su bili saglasni da vlasnik sa psom treba da napusti autobus.
Vozač je telefonom pozvao policiju, dok mu je vlasnik objašnjavao da idu samo dve stanice i da njegov pas apsolutno neće nikome smetati. Odgovor vlasnika na ovu situaciju je bio jasan – pola sata je čekao autobus i nema vremena da pešači.
Kako ni nakon desetominutnog haosa koji je nastao vlasnik nije želeo da napusti vozilo, vozač je nastavio vožnju.
Vlasnik psa je bio fin prema svim putnicima koji su mu se obratili, a pas je mirno ležao na sredini autobusa ne znajući kakav je haos nastao zbog njega“, rekli su putnici.
Da podsetimo, prema odluci Skupštine grada Beograda iz 2011. godine, ljubimci u vozilima gradskog prevoza mogu da se voze ukoliko nisu viši od 40 centimetara, u periodu od 9 do 13 sati i od 18 časova do ponoći, svi ljubimci moraju biti u transporterima koji treba da budu obezbeđeni katancem ili rajsferšlusom, da onemogućavaju da životinja pobegne ili dođe u kontakt sa drugim putnicima.

Foto: Ilustracija

Podelite...Share on Facebook0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Share on Google+0