Naslovna VESTI PSI ISKORISTI: Besplatno čipovanje vlasničkih pasa i mačaka u Sremskoj Mitrovici!

ISKORISTI: Besplatno čipovanje vlasničkih pasa i mačaka u Sremskoj Mitrovici!

0
besplatno čipovanje petface

Izgovora više nemate, jer od 10. januara naredne godine grad Sremska Mitrovica obezbediće Besplatno čipovanje za sve vlasničke pse i mačke!

Zapravo, pod pokroviteljstvom Grada Sremske Mitrovice, od 10. Januara Besplatno čipovanje biće omogućeno i dostupno svim odgovornim vlasnicima koji brinu o svojim ljubimcima!

Pročitajte još:
Lična karta svakog ljubimca = čipovanje pasa!

Ovlašćeno lice koje vrši čipovanje, doći će čak na kućnu adresu vlasnika, a na njima je samo da pozovu na broj telefona 022/615-615 i zakažu termin za svog ljubimca!

besplatno čipovanje petface

Iako je Pravilnikom o načinu obeležavanja i registracije pasa i mačaka obavezno čipovati ljubimce, mnogi vlasnici to ne rade. Da podsetimo, trajno obeležavanje psa i mačke mikročipom najkasnije 90 dana od dana rođenja životinje, obaveza je u skladu sa pomenutim Pravilnikom. Čipovanje i registracija psa i mačke jedini su dokaz vlasništva u slučaju krađe ili nestanka kućnog ljubimca.

Pročitajte još:
Sećate se priče o deki Predragu i psu Grujici? PAS je udomljen!

Istovremeno, čipovanje pasa i mačaka predstavlja najvažniju meru protiv napuštanja i stoga u Srbiji postoji odličan zakonski osnov da se problem napuštenih životinja reši.

Međutim statistika o napuštenim životinjama ne ide u prilog ovoj činjenici,…

Zato, budite odgovorni vlasnici i iskoristite akciju!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.