Naslovna VESTI PSI BRAAAVO: Novi Zeland prvi na svetu priznao životinje kao „bića sa osećanjima“!

BRAAAVO: Novi Zeland prvi na svetu priznao životinje kao „bića sa osećanjima“!

0
PODELI
bića sa osećanjima petface

Novi Zeland je napravio ogroman korak u svetu životinja, jer je priznao životinje kao bića sa osećanjima!

Kako prenosi „Animal Equality“, u utorak je usvojen amandman na postojeći zakon o zaštiti životinja u kojem stoji da su i životinje, baš poput ljudi, bića sa osećanjima!

Pročitajte još:
VELIKO BRAVO: I Novi Zeland zabranio testiranje kozmetičkih proizvoda na životinjama!

– Reći da i životinje imaju osećanja znači eksplicitno tvrditi da i one mogu osetiti i pozitivne i negativne emocije, uključujući bol i tugu, kaže Virginia Williams, predsednik Nacionalnog Savetodavnog komiteta za postupanje prema životinjama!

bića sa osećanjima petface

Ono što je novitet je eksplicitnost, jer upravo ona označava još jedan korak na putu dobrobiti životinja.

Nedavni zakon takođe uključuje zabranu testiranja kozmetičkih proizvoda na životinjama. Williams kaže da to što je Novi Zeland službeno priznao životinje kao „bića sa osećanjima“, temelj za budući Zakon za dobrobit životinja!

Donna Waltzl, direktorka organizacije za zaštitu životinja Nelson SPCA, kaže kako su ove promene „divne“ i kako je „sjajno što je napokon ova ideja ozakonjena“.

Pročitajte još:
NIJE ŠALA: U ovoj državi postoji Ministarstvo sreće, vegeterijanci su jer se životinje ne ubijaju!

Objasnila je da je vrlo dobro vidljivo da i životinje pate kada se razdvajaju od sebi dragih i da pokazuju različita osećanja! Takođe, neke životinje su zapostavljene i imaju pravo i ozbiljne probleme da prežive.

bića sa osećanjima petface

Nadležni su takođe naglasili da je ova deklaracija o osećanjima bila potrebna jer većina novozelandskih zakona životinje tretira kao „objekte i predmete“, umesto kao živa bića.

Walzl se nada da će ova zakonska promena značiti korak napred u sankcioniranju zlostavljanja životinja i dodala da se nada da će kazne za zslotavljače biti strože!

Novi zakon takođe predviđa brže i strože kažnjavanje manjih i srednjih prestupa kada je reč o dobrobiti životinja i omogućuje inspektorima da, među ostalim merama, izdaju i upozorenja.

BRAAAAAAAVO!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.