SNEŽANINA PRIČA: Bosa ima svega 1,3 kilogram, ali i 300 kilograma duše i ljubavi u sebi!

Bosa:Snežanu i njenu sestru bliznakinju su roditelji ostavili kod tetke, otišli u Nemačku i nikada se nisu vratili po njih. Njihova tetka je dve bratanice odgajila kao sopstvenu decu i omogućila im je sve u životu. Snežana je odmalena kući donosila napuštene životinje.

Pročitajte još: Moja priča!

Posebno mesto u njenom srcu zauzeo je pas Zen koga je ona dobila za svoj deveti rođendan:

Zavoleli smo se na prvi pogled. On mi je bio sve na svetu. Sa njim sam doživela najlepše avanture, šetali smo satima obalama Drine, igrali smo se, čuvali jedno drugo, čak je i izlazio pred mene da me sačeka kada bih trebala da se vratim iz škole.

Posle devet godina fenomenalnog prijateljtva, Zena su otrovali i život ove devojke su srušio. Ovo je njena priča nakon gubitka najvernijeg prijatelja:
-Prolazile su godine i ja nisam imala snage da nabavim sebi ljubimca jer sam smatrala da Zena ne može niko da zameni. S vremena na vreme, čuvala sam kuce svojih prijatelja. Jednom prilikom me je drug zamolio za uslugu, jer je znao da ne mogu da ga odbijem. Zamolio me da na dve nedelje pričuvam psa njegovog prijatelja iz Rusije. Odmah sam pristala. Prvi susret sa Bosom je bio kardinalan.

Bosa petface

Pročitajte još: Marijina priča o filmskoj otmici njene ženke staforda – Lune!

Lajala je nesnosno, režala na mene, a kad sam joj pružila ruku pokušala je i da me gricne. Za mene je to bio šok, jer obično i sa psima koji su možda malo nasilniji, nađem zajednički jezik i kroz par minuta smo u velikoj ljubavi. Znala sam da moram biti strpljiva. Drug mi je dao uputstva kako da se brinem o njoj. Ostala sam sama sa ovom zverkom. Predveče sam rešila da je izvedem u šetnju i da joj dokažem da nema razloga da bude tužna, jer ću o njoj brinuti kao o detetu. Prvi problem je bio što je povodac bio u njenoj kućici kojoj niko nije smeo da priđe. Skupila sam hrabrost i išla na sve ili ništa. Zavukla sam ruku polako, usput joj pričala najnežnijim glasom, bilo je malo režanja. Kako sam uzela povodac, Bosa je krenula na vrata i znala šta sledi.

Bosa petface

Od tog momenta, kao da me je prihvatila i primila u svoj svet. Inače, te večeri šetala je bez povodca, nije se odvajala od mene i slušala me je kao da sam ja njen vlasnik. Te noći, ali i svih ostalih, spavala je sa mnom i išla gde god ja da krenem. Primetila sam čak i dozu ljubomore kad mi neko na primer priđe ili poljubi, Bosa bi se odmah uznemirila i počela da laje. Bila sam fascinirana njome. Kako se približavao dan kada će vlasnik doći po nju, ja sam bila u rastrojstvu. Ježila sam se na zvonjavu svog telefona i molila Boga samo da se nešto desi i da mi je ne vode.

Bosa petface

Plakala sam od kad sam ustala tog dana, a ona kao da je znala šta se dešava. Nije se odvajala od mene i zavlačila mi se pod majicu kao da se krije od nečega.  ZVRRRRRRRRR! Drug mi je rekao da je spakujem i da će on doći kroz par minuta po nju. Haos u mojoj glavi, u srcu i u duši. Nakon nekoliko minuta, ispred mene se zaustavio drug, otvorio prozor i dao mi neke papire. Krenula sam da otvaram zadnja vrata i da je ostavim, ali drug mi je rekao: “Čestitam, postala si mama. Bosa je sada tvoj pas.” U trenutku nisam ni slušala šta mi priča, jer sam se pozdravljala sa kucom. A onda su mi kroz uši prošle njegove reči. Vrištala sam, smejala se i plakala u isto vreme, bila sam najsrećnija osoba na svetu u tom trenutku.

Pročitajte još: PETRINA PRIČA: Atila je prijatelj kakvog bi svako poželeo da ima pored sebe!

Bosa, kao da je znala o čemu se radi, mahala je repićem, veselo lajala, ljubila me. Inače, u pitanju je Ruski patuljasti terijer ili Ruski Toy terijer, veoma retka rasa u Srbiji. Prava je svađalica i mnogo je ljubomorna kad sam ja u pitanju. To ide toliko daleko da ni dečko ne sme da me poljubi, a da se ona ne svađa za prevlast. Ima svega 1,3 kilogram, ali i 300 kilograma duše i ljubavi u sebi. “Pa ja veće pauke u kuci nalazim”., komentari su ljudi kada je vide.

 

Podelite...Share on Facebook0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Share on Google+0