Naslovna VESTI BRAVO: On je dobitnik zlatne medalje na Olimpijadi, ali i čovek koji...

BRAVO: On je dobitnik zlatne medalje na Olimpijadi, ali i čovek koji je na leđima nosio povređenu bolesnu životinju!

1
PODELI
spasio-srnu-petface

2012. godine osvojio je zlatnu medalju u skoku u dalj na Olimpijadi u Londonu. Osim ove titule, Greg Raterford sa ponosom šeta i titulu jednog od najhumanijih sportista sveta, jer je pre samo nekoliko dana na leđima nosio povređenu srnu i to čak 3 kilometara!
Sve se odigralo u trenutku, kada je šetajući svoje pse naišao na srnu, kojoj je noga vidno bila povređena. Bez razmišljanja je stavio na leđa i nosio je do svoje kuće, udaljene čak 3 kilometara!
Srnu je doneo u svoj dom i nazvao je Doris. Odmah je kontaktirao organizaciju za zaštitu životinja, koja je Raterfordu predložila da dovede srnu kako bi je uspavali.

spasio srnu petface

“Nisam to mogao da dozvolim, pa sam pronašao kliniku za životinje koja je bila dežurna. Tehničari su došli, sanirali joj povredu a onda je odveli na oporavak”, objasnio je ovaj sjajni sportista!
Međutim, stvar sa njenom povredom se pogoršala i Doris je uprkos svim naporima veterinara – uspavana. “Danas je tužan dan. Doris, povređena srna koju sam doneo kući, morala je da bude uspavana zbog teških povreda”, napisao je atletičar na svom Tviter nalogu.
Međutim, ceo svet je bio složan u jednom – da je on nije uzeo, Doris bi uginula u najgorim mukama. Bila bi sama u šumi, uplašena, a ovako je bar na kratko osetila toplinu, ljubav i posvećenost!
Tako se postupa prema slabijima i nemoćnima – životinjama, ali i ljudima. Ne zaboravite ovu priču!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime