ČAČAK: Grad u kome ljubimci NISU NIGDE DOBRODOŠLI!

„Ova odluka je odraz primitivizma i protivna je Ustavu“, „Može se oboriti na sudu. Pozivam Čačane da povedu inicijativu za obaranje pred Ustavnim sudom“, „Koji grad je sledeći?“… samo su neki od komentara na odluku Gradske vlasti u Čačku da zabrani objektima PRAVO IZBORA da budu „pet friendly“.
Podsećamo vas na naš razgovor sa Goranom Markovićem, direktorom Izdavačke kuće “Pčelica”: U ČAČKU BIZARNA NAREDBA: NEMA “pet friendly” objekata!
Konačno je pokrenuta i peticija „Čačak za Pet friendly Opciju“ u kojoj se traži da se ova „neustavna Odluka o zabrani uvođenja kućnih ljubimaca u javne i privatne objekte od pre dve godine u Čačku“ – UKINE!
„Tražimo od uprave Grada Čačka da se što pre ukine neustavna odluka grada Čačka o nedozvoljavanju uvođenja ljubimaca u javne i privatne objekte. Da se donese odluka po kojoj svako po svojoj poslovnoj politici odlučio da li će njegov objekat biti „pet friendly“. Da se u što kraćem vremenskom roku obezbede “pet parkovi” u kojima će građani nesmetano šetati svoje ljubimce“, napisali su pokretači peticije.
Da podsetimo, odlukom Grada oduzeo je osnovno pravo građanima da sami odluče da li će u svoj privatni objekat pustiti nečijeg ljubimca. Gradska Uprava Čačka je takođe zabranila šetanje kućnih ljubimaca izvan parkova predviđenih za šetanje kućnih ljubimaca, a da takav park ni dve godine kasnije još uvek ne postoji.
Šta je to trulo u gradu Čačku….?

POTPIŠITE I PODELITE PETICIJU >> „Čačak za Pet friendly Opciju“

Podelite...Share on Facebook0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Share on Google+0