Naslovna VESTI PSI ČARLIJEVA druga šansa: Udomljen, iako je star i neizlečivo bolestan!

ČARLIJEVA druga šansa: Udomljen, iako je star i neizlečivo bolestan!

0
PODELI
čarli petface

Pas Čarli je sklonjen sa ulice pre dve godine, kada je imao oko 3 godine. Bio je jako anksiozan i izgledao je kao da nikada nije imao dom.  Nakon što je stigao u azil za pse, radnici su otkrili da on uopšte ne gaji simpatije prema drugim psima. Posle nekog vremena, počeo je da laje prestrašeno kada mu neko priđe blizu.

Upravo zbog takvog ponašanja, potencijalni udomitelji su uglavnom odmahivali glavom i zaobilazili ga, ne želeći da rizikuju sa njegovom čudnom naravi. Iako su svi u azilu znali da je on ipak jedna velika maza, udomiti ga uopšte nije bio lak posao.

čarli petface

Kada sam ga prvi upoznala on je bio uplašen na smrt, kaže Meri Džons koja se privremeno starala o njemu. Čak ga je subotom izvodila van azila, samo da bi se malo udaljio.

Pročitajte još:  PRE I POSLE: Buldog Mak ne krije radost što je udomljen!

Prošlo je gotovo godinu dana a on nije imao dom, pa je iz jednog azila prebačen u drugi. Nadali su se da je drugi azil mirniji i da će to ublažiti njegovu nervozu. Ipak, i dalje ga niko nije želeo u svom domu.

čarli petface

Meri je imala još tri psa, a kako se on baš nije najbolje slagao sa većim psima, rešila je da ga udomi na poslu. Tako je ubrzo postao „office manager“. 🙂  To mu se veoma svidelo, s obzirom na to da je trčkao okolo i odlično se slagao sa saradnicima.

– Svi su ga obožavali. Bili su porodica, oni nisu imali izbora, kaže Meri.

Pročitajte još: NEVEROVATAN ŽIVOT KUJE SA ULICE: U Bosni su je hteli da je ubiju, u Češkoj je udomljena i postala terapijski pas!

Kancelarija je tako postala njegov privremeni dom. Sve se činilo u redu, dok jednog dana nisu primetili grudvice na njegovom vratu. Veterinar mu je dao antibiotike. Međutim, od lekova mu nije bilo bolje. Dalje analize su pokazale da je imao karcinom limfoma. Obično posle ove bolesti, psi žive do tri meseca.  Ta informacija je slomila sve saradnike, ali Meri pogotovo. Znala je da želi da mu, pre nego što ugine, pruži prvi, pravi dom.

čarli petface

To je ono što mu je trebalo –  mnogo ljubavi, pažnje i uživanja u društvu. Meri Čarlija zove svojom srodnom dušom i kaže da mu umesto terapije koja svakako ne bi dala željene efekte, ugađa na razne načine. S punim pravom! 🙂

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.