PRESLATKICA: Ćelavi papagaj, Rea, osvojila srca ljubitelja životinja!

Ćelavi papagaj po imenu Rea ima 125 hiljada pratioca na Instagramu! Nije ni čudo što su se svi ljubitelji životinja širom sveta zaljubili BAŠ U NJU!

Rea pripada „ljubavnim pticama“ – jedne od devet vrsta roda Agapornis. To su zapravo društveni, nežni mali papagaji! Osam vrsta je poreklom sa afričkog kontinenta, a ćelava „ljubavna ptica“ je sa Madagaskara!

DA NE POVERUJETE: Pogledajte kako papagaj, kućni ljubimac, vadi zub svom malom vlasniku!

Ćelavi papagaj petface

Rea pati od PBFD sindroma (Psittacine Beak and Feather Disease – ptičja virusna bolest kljuna i perja), zbog čega je u potpunosti ostala bez perja!

Ćelavi papagaj petface

Kako bi svetu pokazala da i drugačije od uobičajenog takođe može biti lepo, i da i takve životinje zaslužuju nečiju ljubav, Reina vlasnica Izabela (23) otvorila je njen Instagram profil!

Ćelavi papagaj petface

Isti obiluje najslađim fotografijama na kome Ćelavi papagaj dobija samo reči podrške! Ipak, Izabela priznaje da u početku i nije bilo tako, te da podrigljivi i ružni komentari ni ovog puta nisu izostali!  

Kavezi za papagaje: Kakvi kavezi za papagaje postoje?

Ćelavi papagaj petface

– Vremenom su počeli da se javljaju i vlasnici papagaja iz celog sveta, čiji ljubimci imaju slične probleme. Osim pozitivnih komentara, Rea je dobila i mnogo prekrasnih pulovera koji je štite od hladnoće, rekla je Izabela!

Ćelavi papagaj petface

Nećemo vas više „daviti“, jer slike koje slede će vam dati odgovor na pitanje zašto je više stotina hiljada ljudi toliko voli!

Ćelavi papagaj petfaceĆelavi papagaj petfaceĆelavi papagaj petface

Podelite...Share on Facebook0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Share on Google+0