Da li se zbog suve kože vaš ljubimac češe više nego obično?

češe: U ovo doba godine, kada vazduh postane hladniji, ali i suvlji, često se borimo sa suvom kožom i koristimo razne losione, napitke i osveživače vazduha. Naši psi su skloni svrabu koji su izazvani brojnim faktorima počevši od okruženja do ishrane.

češe petfaceUkoliko primećujete da se vaš ljubimac češe više nego uobičajeno, postoji niz problema koji bi mogli biti uzročnici ovome.

Kako da znate da li se vaš pas češe zbog suve kože? Tako što ćete na njemu verovatno primetiti belu perut. Suva, perutava koža može biti simptom bakterijske ili gljivične infkecije, pa čak i sistemskog poremećaja.

Pročitajte još: Šta da radite ukoliko je vaš pas alergičan na žitarice?

Kada ste identifikovali uzrok, možete ustanoviti i najbolji način lečenja, a evo šta još treba da znate.

Suvu kožu mogu izazvati alergije na pseću hranu ili nešto iz okruženja, može biti znak prisustva parazita, Kušingove bolesti ili nekih težih medicinskih stanja.

češe petfaceNa svu sreću, ako delate i reagujete na vreme, možete lako izlečiti problem suve kože. To može biti tako jednostavno kao što je menjanje posteljine, prestanak upotrebe nekog hemijskog sredstva, ili promena hrane koju dajete ljubimcu.

Neke rase pasa kao što su pit bul terijeri, američki buldozi i dalmatinci su podložniji oboljenjima kože što je rezultat povećane osetljivosti na demodeks.

Pročitajte još: Kako možete SPREČITI SVRAB i ČEŠANJE kod PASA?

Kada dođete do srži problema, konsultujte se sa svojim verinarom kako biste zatim ispratili terapiju kako treba. Nakon što ste se pobrinuli da vaš ljubimac sprovede terapiju do kraja, morate biti svesni da se ovakve stvari mogu ponoviti, zbog čega je potrebno povesti računa o dodatnoj nezi kože i dlake ljubimca.

Nutri Repair šampon brenda Biogance obogaćen je uljem avokada za trostruku zaštitnu, oporavljajuću i umirujuću negu dlake i kože.

češe petfacePrirodna formula ovog šampona hrani, hidrira i oporavlja oštećeno i suvo krzno dok u isto vreme smanjuje i svrab. Mislite na vreme na dobrobit svog četvronožnog drugara!

Podelite...Share on Facebook0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Share on Google+0