DA LI ZNATE: U kakvoj vezi su Novak Đoković i psi?

Kada vidite nekog psa koji se češe prva pomisao će biti da je pun buva. Verovatno mali broj vas zna da svrab i češanje pasa može da izazove i reakcija psa na hranu ili neki sastojak hrane koju je ljubimac pojeo. Dakle, odgovor na pitanje u naslovu je – preosetljivost na hranu ili alergije.
Kod pasa koji su skloni ovakvim problemima najčešće se prvo pojavljuje svrab. Pas se češe, oštećuje već upaljenu kožu i stvara ranice. Te ranice predstavljaju idealno mesto za infekcije, tako da se bakterije ili gljivice vrlo brzo nastane na tim mestima što dalje, dovodi do kožnih infekcija – najčešće gnojnih.

Promene na koži, koje su uzrok alergije na hranu, najbolje se prepoznaju crvenilom kože, sitnim bubuljicama oko ušiju, očiju, po šapama i pod pazuhom a naravno i intezivnim svrabom. Nisu samo pojedini sastojci hrane krivci za ove reakcije već i određene genetske predispozicije. Dakle, alergijske reakcije mogu da budu nasledne ili se mogu sticati tokom života
Postavlja se pitanje – šta zapravo izaziva alergijske reakcije na hranu?
Od sastojaka hrane za koje se smatra da su alergeni treba uzeti u obzir pšenicu, odnosno pšenični gluten, mleko, jaja i soju. U poslednje vreme beleži se i povećana reakcija na veštačke boje koje se koriste u ishrani, začine, konzervanse, kao i hranu koja sadrži mesne prerađevine.
Kod terapije alergijskih reakcija prisutnih kod naših ljubimaca je izuzetno važno određivanje adekvatne ishrane koja će zameniti onu koja izaziva alergijsku reakciju. Ponekad ljubimci nisu baš oduševljeni novom hranom pa je često i odbijaju. Ali vlasnici moraju biti uporni, jer samo adekvatnom ishranom mogu da spreče i neke teže posledice. Možemo slobodno reći da vlasnici sada mogu odahnuti, jer Natural Trainer hrana osim što ima ORGANSKE SATOJKE i ne sadrži one koje su vodeći alergeni, omiljena je hrana skoro svim kućnim ljubicmima!
natural trainer hrana za pse petface
U svakom slučaju mišljenje veterinara će vam biti potrebno, kako biste svom ljubimcu produžili životni vek, a za uzvrat i vi dobili godine nezaboravnog druženja uz svu ljubav vašeg zdravog psa!

 

Podelite...Share on Facebook0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Share on Google+0