Naslovna VESTI MAČKE DANAS JE DAN KASTRACIJE: Osvesti se, pomozi i kastriraj mačku!

DANAS JE DAN KASTRACIJE: Osvesti se, pomozi i kastriraj mačku!

0
PODELI
DAN KASTRACIJE petface

27. maj se u svetu obeležava kao DAN KASTRACIJE mačaka! Danas, glasnije nego obično, treba da budemo njihov glas. Jer, da podsetimo, od jedne nekastrirane mačke i njenog potomstva kroz godinu dana može doći na svet više od 10 mačaka, što kroz razdoblje od sedam godina doseže brojku od neverovatnih 300.000 mačaka.

Pročitajte još:
Hrvatska: Nakon 4 dana staricu (78), koja boluje od demencije, pronašao pas!

Čak 9.500 uličnih maca kastrirano je zahvaljujući saradnji više od 800 veterinarskih ambulanti u SAD-u. Uz SAD, Južnu Afriku i Kanadu, ove godine i Hrvatska se priključila ovom međunarodnom humanom programu.

DAN KASTRACIJE petface

– Potaknuti sve većom osviještenosti naših sugrađana o potrebi kastracije kućnih ljubimaca te činjenicom da ne postoje projekti kastracije uličnih mačaka na razini države ili gradova, udruga Prijatelji životinja simbolično obilježava taj važan pomak u svijesti naših sugrađana. Na DAN KASTRACIJE, 27. maja, veterinarske ambulante u Zagrebu, Čakovcu i Sisku o svojemu trošku kastriraće po dvije mace s ulice, rekli su iz ovog hrvatskog Udruženja!

Pročitajte još:
HRVATSKA: 12 godina Benito je bio vezan za drvo! Sada je spasen i traži dom!

DAN KASTRACIJE petface

Samo tokom 2015. godine, putem prijavnice preko „Prijatelja životinja“, besplatno je kastrirano više od 200 mačaka, a po povoljnijoj ceni i dvostruko više.

Obeležavajući Međunarodni DAN KASTRACIJE uličnih mačaka, „Prijatelji životinja“ pozivaju sve koji su voljni da pomognu mačkama u zajedničkom dvorištu ili na ulici, da se jave preko prijavnice na www.prijatelji-zivotinja.hr.

BRAVO ZA KOMŠIJE, A MI?

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.