Naslovna VESTI PSI TRSTENIK: Darko K. kažnjen zbog zlostavljanja i mučenja životinja!

TRSTENIK: Darko K. kažnjen zbog zlostavljanja i mučenja životinja!

2
PODELI
70 NAJNOVIJA VEST petface

Darko K. iz Medveđe odlukom suda u Trsteniku KRIV je i moraće da plati kaznu od 30.000 dinara, koja će otići u humanitarne svrhe Vladi RS.

Naime, kako su preneli volonteri kruševačkog ORPAKA, nakon II ročišta koje je ORPAK imalo sa osumnjičenim Daliborom iz Medveđe, sud iz Trstenika je odlučio da postoje osnove za Krivično delo zlostavljanje i mučenje životinja. S tim u vezi ugovorena je kazna od 30.000 dinara plaćanja u humanitarne svrhe Vladi RS i upozorenje. 

KRIVIČNA PRIJAVA za čoveka iz Kruševca koji je vezao konja za kola koja su u pokretu!

-Nakon izjave osumnjičenog da se ovakva vrsta nelegalne radnje nije održavala u RS već, prvo u Rusiji, a zatim na poslednjem ročištu u Ukrajini, ORPAK je zahtevao da osumnjičeni dostavi fotokopije pasoša da je navedenog datuma bio van zemlje. Takođe smo bili spremni da tražimo analize Titar testa pasa koji su napuštali zemlju. Međutim, nakon što je sudija pripretio kazni zatvora do 3 godine i da će predmet ići na Viši sud, osumnjičeni je priznao da je ovo delo IPAK učinjeno u Republici Srbiji i da se delo izvršilo na posedu gde živi. S obzirom da se na snimku ne vidi ubistvo mučene lisice, iako znamo kako i na koji način je jadna životinja završila, ali je to saznanje samo pretpostavka, sud je odbacio mogućnost ubistva i predložio novčanu kaznu i upozorenje, napisali su u saopštenju za javnost volonteri ORPAK-a.

Darko petface

Takođe, ovom prilikom optuženi je upozoren da ukoliko ponovi krivično delo, sledi kazna zatvora bez suđenja.

VRANJE: Novi fizički napad na Tanju, koja je zaštitila napuštenog psa!

Podsetimo, 19. januara ORPAK je podneo krivičnu prijavu protiv Darka iz Medveđe kod Trstenika zbog kaznenog dela mučenja i lišavanja života životinja. Tog dana, putem socijalne mreže “Facebook”, ORPAK organizacija je dobila link profila osumnjičenog Darka, na kojem su se nalazile fotografije i video zapisi unemiravajućeg sadržaja zlostavljanja, mučenja i ubijanja divljih životinja.

Na fotografijama i video zapisima nalazili su se uglavnom psi, rase nemački lovni terijeri, krvave lisice, žive zarobljene, kako bi služile za tzv. „jamarenje“ koje je strogo zabranjeno Zakonima. Takođe, ORPAK je naveo, da osumnjičeni Darko u svom posedu drži i divlje životinje, koje koristi za „vežbanje“ pasa, životinje su vidno istraumirane, monstruozno mučene, budu i teško povređene i na kraju pretpostavljamo ubijene na najgori način-vežbanjem pasa. 

BRAVO, ORPAK i HVALA u ime životinja!

2 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.