Deca + kućni ljubimci = bezuslovna ljubav kojoj iz ovih razloga treba da kažete DA!

Oni su mali, nestašni, željni igre, pravog druženja,.. Oni su neiscrpni izvor ljubavi. Deca i kućni ljubimci! Nebrojano puta smo govorili o benefitima držanja kućnih ljubimaca i pozitivng uticaja koji oni imaju na decu! Poslednji rezultati istraživanja su pokazala ono o čemu se dugo pričalo I spekulisalo. Istraživanje, koje je sprovedeno u Univerzitetskoj bolnici Kuopio u Finskoj, pokazalo je da bebe koje odrastaju u društvu psa, tokom kasnijeg života imaju manje problema sa respiratornim organima, za razliku od onih koje nisu imale ovog kućnog ljubimca. Ova deca su manje podložna napadima kašlja, curenju nosa, infekcijama uha i tokom života manje konzumiraju antibiotike. U istraživanju je praćeno 397 mališana tokom njihove prve godine života. Ovi rezultati su, smatraju stručnjaci, samo dopuna prethodnim dokazima da deca koja rastu uz psa imaju jači imunitet i manji rizik od razvoja alergija.
Slično je i sa mačkama. Obzirom da većina maca živi od 14 do 20 godina, dete će imati prijatelja tokom većeg dela odrastanja, što će ga naučiti važnim lekcijama o odnosima i posedovanju ljubimca. Deca koja odrastaju uz ljubimce imaju više empatije prema svim bićima.
Osim navedenog istraživanja, dokazano je da se deca uz kućne ljubimce uče odgovornosti, da se radije poveravaju njima nego li mami I tati, radije čitaju ljubimcima I na taj način imaju više uspeha u školi,.. Ma…razloga je beskonačno!
royal pet petface
Iz svih ovih razloga pozivamo SVE MALIŠANE da u subotu, 28. Marta, od 11h dođu u Šoping centar BIG u Novom Sadu i uživaju u druženju sa svim kućnim ljubimcima. Mame I tate – ukoliko imate kućne ljubimce dovedite ih na našu kraljevsku zabavu, ukoliko nemate – dođite da se družite sa četvoronožnim sugrađanima. Za decu je obezbeđeno mnogo zanimljivih I edukativnih sadržaja, radionica i kreativnih momenata, a za kućne ljubimce – pre svega ukusni obroci Royal Canin-a 🙂
Mnogo je razloga da kažete DA I u subotu dođete da se svi zajedno družimo u celodnevnom kraljevskom duhu! Vidimo se!