Naslovna VESTI DETE ZA PRIMER: Marija (11) iz Beograda crta plakate, lepi ih i...

DETE ZA PRIMER: Marija (11) iz Beograda crta plakate, lepi ih i promoviše udomljavanje životinja!

0
PODELI
promoviše udomljavanje životinja petface

promoviše udomljavanje životinja: – Zašto? Zašto da svi u gradu ne usvoje psa ili macu sa ulice? I ako kupite ljubimca, opet trošite novac na: kupovanje, sterilisanje, vodite ga kod veterinara itd… Ako usvojite ne morate da ga pripitomite jer je on vas već zavoleo čim mu date hranu! Možete odmah da ga vodite u šetnju! Usvojite ljubimca ne kupujte. Njima je hladno, a do hrane se ne dolazi lako!

Ovako zvuči poruka devojčice koja ima samo 11 godina, a već je dala zadatak mnogim starijim od sebe – KAKO SE TREBA OPHODITI PREMA NEMOĆNIM ŽIVOTINJAMA!

promoviše udomljavanje životinja petface

Naime, kako prenosi portal “24 sata”, Marija Marković sa Dorćola svakodnevno crta postere u želji da pokrene u ljudima ljubav prema životinjama. Onda svoje plakate lepi na bandere na putu od škole do kuće, a plan joj je da ih crta u većim količinama i deli ih prolaznicima.

Pročitajte još:
DETE ZA PRIMER: Devetogodišnjak od garaže napravio sklonište za ugrožene životinje! (FOTO)

– Želim i fotografišem pse i mačke na ulici i da stavljam te fotografije na Fejsbuk. Sve dok ne vidim da nema više tih pasa na ulici neću da prestanem, rekla je ova divna devojčica za “24 sata”.

Ona je počela da crta postere nakon što ju je rastužila slika psa koji je nestao za vreme poplava. Kada god vidi da neko muči životinje ona se rastuži.

– Najžalije mi je kad vidim mamu psa ili mamu mačku sa bebama. Videla sam na Fejsbuku da neka baba stavlja na zid poruku: “Poslednja opomena, neću da čujem lavež, otrovaću ih!” i to me je povredilo. Izgrdila bih je, tužila bih je, pocepala bih taj papir i rekla bih policiji da izbaci sav otrov iz njene kuće, ispričala je Marija dodajući da ljudi moraju da shvate da su i životinje živa bića koja imaju dušu.

Pa BRAVO MALIŠANKA!

Izvor, Foto: 24 sata

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.