Naslovna VESTI PSI DEVOJČICA ZA PRIMER: Novac od užine dala za lečenje psa, ali…

DEVOJČICA ZA PRIMER: Novac od užine dala za lečenje psa, ali…

0
PODELI
DEVOJČICA petface

Iako je živela u naselju u kome je bilo mnogo napuštenih pasa, devojčica po imenu Tia ih je nesebično hranila i koliko je mogla brinula o njima na neki “dečiji” način.

Deca su često krijući od starijih donosila hranu iz kuće, tako da ne treba da čudi što su psi toliko voleli decu – a i deca njih. Svaki pas je imao svog „vlasnika“, neko dete koje je smatralo da je baš taj pas njegov.

Devojčica (11) i njen pas Toni UPRAVO su spasili mamu i bebu kozu! (VIDEO)

Međutim, njega niko nije želeo i jedino on nije imao ime. Uvek se držao po strani jer su ga svi izbegavali. Bio je ogroman, žut sa crnim “plaštom”. Iako je imao šugu, buve i bio jako mršav. Devojčica Tia, zvezda price, sažalila se i želela baš njega da spasi – dala mu je ime Bobi, a onda deo svog novca od užine odvajala i skupljala za vakcinu i lečenje.

DEVOJČICA petface
Ilustracija

Kada je pitala roditelje da li bi mogla da ga usvoji, oni su odbili. Tada je Tia smislila plan – izlečiće ga, uhraniti, vaspitati, on će se sigurno dopasti njenim roditeljima i oni će joj dozvoliti da ga usvoji. Skupila je novac, odvela ga krijući od svih, veterinaru.

MALA VETERINARKA: Devojčica sanira povredu šape svom prijatelju – biglu Čarliju! (VIDEO)

Pao je sneg i došli su prvi mrazevi. Svaku noć, Tia je krišom gledala kroz prozor i očima tražila Bobija. Brinula se da li mu je hladno i maštala je kako će uskoro moći da ga pokrije toplim ćebencetom i pruži mu dom. Pred spavanje, Tia mu je mahala kroz prozor, a on je sedeo u snegu i gledao. Nakon pozdrava, on je nastavljao da luta snežnim ulicama do jutra. Ujutru ju je čekao i išao sa njom do škole. Posle škole je pratio do kuće. I tako sve do proleća, kada je Bobi ozdravio i postao lep pas.

DEVOJČICA petface
Ilustracija

Devojčica je sva ushićena pitala ponovo roditelje, da li bi sada mogli da ga usvoje i sva srećna je otrčala po njega da ga pokaže roditeljima. Međutim, Bobija nije bilo nigde. Trčala je svim poznatim ulicama i dozivala ga, ali Bobi se nije pojavio. Pitala je sve poznate ljude da li su ga videli, a oni su odrično odmahivali glavom. Tada se njen svet srušio – jedan dečak iz naselja joj je usput dobacio: „Ubili su ga lovci sinoć i bacili u reku, nemoj da ga tražiš više!“.

Pričom, koju smo pronašli na Internetu, smo jaaaako bili potreseni i morali smo da je podelimo sa vama. Podelite je sa drugima, jer pouka jeste – ne odbacujte pse, ne zlostavljajte ih, oni će vas uvek voleti više nego vi njih. Pružite im šansu!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.