BRAVO: Evo u kom gradu od danas postoje “dog friendly” vozila javnog prevoza!

Pre nego što počnemo da likujemo, želimo da podsetimo da je jedan naš sugrađanin Nikola pokreunuo PETICIJU kako bi vozila GSP-a u našoj prestonici postala „dog friendly“.

PODRŽI, POTPIŠI: Nikola je pokrenuo PETICIJU za uvođenje „pet friendly“ linija u GSP!

E sad se vratimo onima koji su ovu Nikolinu ideju REALIZOVALI – a to su naše komšije iz Osijeka!

– Sukladno Izmjenama i dopunama Pravilnika o obavljanju službe u tramvajskom i autobusnom prometu, osječka gradska prijevozna tvrtka GPP objavila je odluku kojom se dozvoljava prijevoz pasa u posebno označenim vozilima javnog gradskog prijevoza. Vozila u kojima je dopušten prijevoz pasa imat će vidljivo istaknut natpis „dog friendly“ na prednjem vjetrobranskom staklu, stoji u saopštenju!

dog friendly vozila petface

U posebno označenim vozilima dozvoljeno je prevoženje pasa na povocu i sa zaštitnom korpom, dok se štenci i psi malih rasa mogu uvoditi samo na povocu!

SRAMOTA: „Delta City“ primio niz uvreda zbog odluke da danas zvanično postaje PRVI „DOG FRIENDLY“ šoping-mol u Srbiji!

Putnici koji u vozila javnog gradskog pevoza uvode kućne ljubimce dužni su da ulaze na prednja vrata, da sa sobom imaju kesice za izmet i ukoliko ljubimac eventualno isprlja površinu – da je očisti!

dog friendly vozila petface

– Putnik koji je uveo kućnog ljubimca u vozilo javnog gradskog prijevoza odgovoran je za njegovo ponašanje i sam će nadoknaditi štetu koju kućni ljubimac nanese drugim putnicima u vozilu. Prijevoz kućnih ljubimaca u vozilima javnog gradskog prijevoza je besplatan, dodali su u sopštenju!

Dok čekamo da naša prestonica postane sledeća koja će uvesti takozvane „dog friendly“ linije gradskog prevoza, APLAUDIRAMO KOMŠIJAMA!

Izvor: www.osijek031.com