Naslovna Komercijalna grupa MJ SVET DOKAZANO: Psi razlikuju slano, gorko i slatko!

DOKAZANO: Psi razlikuju slano, gorko i slatko!

1
PODELI
psi-imaju-osecaj-za-ukus-petface

Rezultati nedavno sprovedenog istraživanja među vlasnicima pasa, pokazala su da se vlasnici odlučuju za hranu koju njihovi ljubimci radije jedu u odnosu na njene druge kvalitete. Dakle,  vlasnici se prvenstveno vode dobrim ukusom, ne uzimajući u obizr i druge osobine same hrane, koje kod ljubimaca mogu da igraju važnu ulogu. Da li se ovde radi o prenošenju sopstvenih ideja u vezi sa hranom na svoje ljubimce ili je po sredi nešto drugo?
Na osnovu posmatranja, ali i testova, dokazano je da postoje tri osnovna kriterijuma kod pasa kada je u pitanju ishrana. To su miris, ukus i tekstura. Upravo tekstura igra veoma bitnu ulogu određivanju toga da li će se vašem ljubimcu dopasti neka hrana ili ne. Ona je bitna jer stvara osećaj ispunjenosti u ustima, a takođe daje osećaj trenja, viskoznosti i glatkoće.
Ako ste već vlasnik psa, onda ste sigurno primetili da on uvek prvo omiriše hranu, pre nego je proba. Miris je vrlo važan za početno interesovanje kada je obrok u pitanju, i pravljenje razlike u vrsti hrane. Ali ono što mnoge iznenadi jeste činjenica da psi imaju oko 1.700 receptora za ukus, dok kod ljudi taj broj iznosi 9.000! Dakle, psi imaju receptore i za slatko, i za gorko i za slano (za razliku od njih mačke ne vole slatko).

natural trainer hrana za pse petface
Na osnovu svih ovih pdataka, jasno vam je da hrana koju ćete davati vašem psu mora da ispunjava najveće kriterijume. Neee, nemojte strepeti da li ćete zadovoljiti njegovo nepce, jer smo mi to već učinili. Naša Natural Trainer hrana za pse je “must have” ovog leta, jer osim što će lagani obroci ove ukusne hrane zasititi vašeg prijatelja, njegova dlaka će ostati negovana i manje podložna uticajima sunca. Na vama je samo da izaberete ukus i vrstu, jer smo do detalja pazili da ugodimo ama baš svakom četvoronožnom prijatelju!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.