KLINIKA VET: Saznajte šta vas očekuje u narednom izdanju naše emisije!

Naredna epizoda Klinike vet, kao i svaka do sada, opravdaće epitet jedine emisije o zdravlju i nezi kućnih ljubimaca, koji već godinama nosi.

Pročitajte još: KLINIKA VET: Za nekoga sve, za svakoga po nešto!

Jedna od nezaobilaznih tema kada je u pitanju edukacija vlasnika, svakako jeste ishrana. Ovoga puta nutricionista za ljubimce govoriće o ishrani mačića. Kada je u pitanju ishrana tek rođenih mačića, najvažnije za njih da u prvih 48 sati života posisaju majčino mleko koje sadrži kolostrum. Na taj način u svoj organizam unose specijalna anititela koja im pružaju pasivnu zaštitu, dok ne ojačaju i ne steknu svoj imunitet. Prilog prati rast mladunaca i u skladu sa tim, njihove potrebe koje se menjaju kada je ishrana u pitanju.

emisije petface1

Iako je u svetu odavno zaživela njegova primena, kod nas je digitalni rendgen tek odnedavno postao deo opreme koja se koristi  o dijagnostici. Prednosti ovog aparata u odnosu na obični su brojne, a upravo će to biti tema jednog od priloga.

Pročitajte još: Od subote, 02. jula emisija „Klinika Vet“ premijerno na televiziji N1!

Budući da većina kućnih ljubimaca spada u nemirna i radoznala bića, kao posledica takvog njihovog ponašanja, neretko se javljaju povrede. Ovonedeljna emisija pred gledaoce donosi slučaj potresa mozga kod hrčka. Oporavak zahteva vreme i izuzetnu stručnost veterinara, a da bi se ovakve situacije predupredile ključno je naučiti kako se ophoditi prema ovim sitnim ljubimcima. Posebno je važno edukovati decu povodom odnosa prema glodarima, jer se upravo u toku igre mališana sa ljubimcima događa veliki broj povreda.

emisije petface

Uz to, možete očekivati i sijaset korisnih tema i saveta, koje će vam biti značajne kada su u pitanju nega i briga o kućnim ljubimcima.

Premijerno izdanje emisije “Kllinika Vet” na programu je subotom od 13.00 sati, a reprizno već u ponedeljak u 11.30 na televizijji N1.

Podelite...Share on Facebook0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Share on Google+0