Naslovna VESTI PSI EPILOG SLUČAJA IZ VIŠNJIČKE BANJE: Neodgovorni vlasnici krivi za napade pasa na...

EPILOG SLUČAJA IZ VIŠNJIČKE BANJE: Neodgovorni vlasnici krivi za napade pasa na ljude!

0
napusteni-psi-petface

Prošlonedeljni napad pasa u beogradskom naselju Višnjička Banja, izazvao je ogromnu polemiku javnosti. O “medijskoj hajki” smo pisali i mi:

SAZNAJEMO: Čovek koga su ujeli napušteni psi u Beogradu NIJE životno ugrožen! DOKTORI: „Ovo je medijska hajka“!

Međutim ,poslednju reč dali su iz Veterine Beograd za Tanjug, a kako se navodi “to su najverovatnije neobeleženi, relativno mladi psi, koji su do nedavno imali vlasnike”.
Direktor Veterine, Budimir Grubić govorio je za Tanjug, a kako se navodi u saopštenju neodgovorno vlasništvo je dovelo do toga da je uhvaćeno pet neobeleženih, relativno mladih pasa.
“To su najverovantije vlasnički psi, štenci koji su nedavno prepušteni ulici, dva naša psa, čipovana i sterilisana i jednog koji je pobegao vlasniku”, rekao je Grubić Tanjugu.
Zaposleni u Veterini su morali psa da vrate vlasniku, jer kako kažu “zakon tako nalaže”. On će ipak biti doveden “na prepoznavanje” čoveku koji je ujeden.
“Nemojte nikada podleći tome da deca žele psa, morate svi da ga želite, pas je novi član porodice, traži pažnju, negu i brigu i ono što je najvažnije, nikada nemojte uzimati psa koji nije čipovan i vakcinisan i koga nije pregledao veterinar”, poručio je Grubić svim budućim vlasnicima.
Na pitanje šta se dešava sa psima koji su uhvaćeni zbog toga što su nekoga ujeli na ulici, Grubić kaže da veterinari prvo sterilišu i vakcinišu psa, a zatim ga vode na procenu i rehabilitaciju u azil u Ovči. Istovremeno, poziva se onaj koji tvrdi da ga je pas ujeo, da dođe i prepozna “krivca”. Nakon procene pas ili ostaje u azilu, gde borave izuzetno agresivni psi ili se vraća na mesto odakle je uzet, ukoliko je rehabilitacija bila uspešna.
Praksa je pokazala da psi koji su metodom uhvati-steriliši-vrati uglavnom mirni psi i izuzetno retko nekog napadnu, a još ređe ujedu.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.