Naslovna VESTI LOVAC osuđen zbog ubistva jelena: Kazna godinu dana zatvora i gledanje u...

LOVAC osuđen zbog ubistva jelena: Kazna godinu dana zatvora i gledanje u Bambija jednom mesečno!

0
gleda u Bambija petface

U čuvenom Diznijevom crtanom filmu iz 1942. postoji srceparajuća scena u kojoj lovac ubija majku malog Bambija. Reč je o jednoj od najtežih scena crtanih filmova ikada snimljenih, uz smrt Mufase u Kralju lavova.

Baš zbog ovih potresnih scena, nadležni u Misuriju su odlučili da jednom lovcu “zagorčaju život”. Naime, Dejvid Beri mlađi, osuđen je zbog ilegalnog ubistva na stotine jelena. On će zbog toga u zatvoru provesti godinu dana, a sudija mu je na tu kaznu dodao i da mora jednom mesečno da gleda Bambija.

VRANJE: Komšija upucao psa, lovačkom puškom, a onda mu rekao: “IZVINI, NISAM ZNAO DA JE TVOJE”!

-Prvo gledanje je bilo u decembru ove godine, uz najmanje jedno gledanje crtanog filma na svakih mesec dana, tokom čitave kazne, naveo je sudija Robert Džordž.

gleda u Bambija petface

Beri je u avgustu uhapšen sa ocem i bratom, nakon što su ubili jelene, odsekli im glave i ostavili tela da trunu. Ovo je najveći slučaj ilegalnog lova u istoriji Misurija. Iako je ukupan broj ubijenih jelena nepoznat, sumnja se da bi mogao da bude i „više stotina”.

POBEDA LJUBITELJA ŽIVOTINJA: Prvi lovac u Hrvatskoj koji je osuđen zbog pucanja na psa, Brika!

Beri je nakon toga priznao krivicu za nelegalni lov i osuđen je na godinu dana zatvora. Osim kazne zatvora i gledanje u Bambija, Beri je dobio kaznu i 120 dana za ilegalnu upotrebu oružja, dok su i njemu i njegovom ocu zauvek ukinute dozvole za lov.

Šta kažete za ovu kaznu?

Izvor: www.bbc.com

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.