Naslovna VESTI SNIMAK LOVCA koji koristi živog goluba da bi trenirao psa za lov...

SNIMAK LOVCA koji koristi živog goluba da bi trenirao psa za lov – ZGROZIO SVE!

0
PODELI
goluba petface

-Pa da li je moguće da neko može da bude ovako okrutan? Koristi živog umotanog, zavezanog goluba kao mamac za obuku psa? Fuj.

Ovo je opis videa, koji je na svom Facebook profilu objavio Tim za borbu protiv krivolova. Oni su ovim videom izazvali bes javnosti, a video je pregledan preko hiljadu ipo puta samo u prva dva sata!

VRBAS: LOVAC upucao labuda – labudica skrhana bolom!

Istraživali smo kako se inače obučavaju psi za lov, pa jedan od zaključaka do kog smo došli je da bez dobro obučenog i poslušnog psa lov ne predstavlja pravi užitak.

-Postoji jedna univerzalna priča kako najlakše podučiti goniča, a to je da se u lov povedu uz već obučene pse. Ako nemamo mogućnost da ga obučavamo uz već obučene pse, potrebno ih je što češće izvoditi na teren za koji smatramo da je bogat određenom divljači koju želimo da lovimo. Mladog psa je potrebno navoditi na sveže tragove, naravno u doba dana kada se ide u lov, a to su rani jutarnji časovi. Naravno, od velikog značaja je da kada se pas obučava, lovac odstreli divljač ispred njega, kako bi ga pas dobro onjušio i zagrizao kako bi što bolje osetio njegov miris. Ako psa obučavamo za lov na zeca, stari lovci su prvog zeca kojeg odstrele ispred psa, davali samom psu da ga pojede kako bi stekao utisak da radi pravi posao i da ga vlasnik nagrađuje za uspešno odrađeno gonjenje.

POBEDA LJUBITELJA ŽIVOTINJA: Prvi lovac u Hrvatskoj koji je osuđen zbog pucanja na psa, Brika!

Ovo je priča koju smo pronašli na jednom od sajtova u vezi sa lovom. Stoga, živi golub, svakako nije adekvatan način. Nemamo dodatni komentar.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.