PRIDRUŽI SE AKCIJI: “Moj grad nije samo lep izgledom već srcem!” za pomoć lutalicama!

Statistika kaže, da se tokom zime u Srbiji smrzne preko 30.000 napuštenih i ničijih duša, a preko 3.000 vlasničkih životinja. U proseku u svakom gradu, opštini, selu – po 30 kuca ili maca. Neki od hladnoće, neki od gladi, neki od bolesti koje su dobili zbog ovog vremena (bronhitis, upale pluća…).

I njima je hladno: Beograđanka pokušala da izbaci psa iz autobusa, ali..

Zbog svega navedenog, predstavnici udruženja ORPAK iz Kruševca, pokrenuli su akciju kako bi pomogli da se ova statistika PROMENI!

grad petface

-Početne fotografije u OVOM ALBUMU pokazuju surovu realnost dolaska zime i šta zima čini našim krznenim prijateljima. 1 NOĆ NA MINUS 20 MOŽE UBITI DESETINE MALIŠANA AKO ZAKLON NEMAJU! Naredne fotografije pokazuju mnoge gradove kako u Srbiji (koje su pokrenule akciju kućice za napuštene) tako i u svetu gde su ljudi samoinicijativno krenuli da postavljaju pojilišta, hranu i skloništa za ulične životinje tokom zime, objasnila nam je Lela iz ovog kruševačkog Udruženja!

PRIHVATI NAŠ IZAZOV: Izdvoj 5 minuta, napravi kućicu za napuštene, slikaj i pošalji!

Oni su zamolili sve da se priključe akciji “Moj grad nije samo lep izgledom već srcem!” i naprave sklonište za napuštene kuce i mace!

-1 kućica može spasiti 3 života. Sledeće godine ćemo pokrenuti i radionicu, poslaćemo dopis Gradu Kruševcu i JKP-u Kruševac da se pokrene akcija gde će učestvovati građani i preduzeća kako bismo napravili lepe i pristojne kućice i postaviti u delove grada gde znamo da građani hrane pse i mačke. Do tada putem OVOG LINKA možete pogledati kako napraviti kućice za napuštene pse i mačke i savete gde ih postaviti. Takođe, moći ćete da pročitate kako i na koji način hraniti ulične životinje kako bi preživele zimu. Zamolili bismo i građane da se sami pokrenu, udruže i naprave skloništa za svoj kraj i životinje o kojima tu brinu. Sliku skloništa možete objaviti u komentaru albuma uz haštag #sklonište_za_napuštene, dodala je Lela.

grad petface

Takođe, ona je dodala da vlasnici odvežu svoje ljubimce dok je napolju minus, da obezbede skloništa za pse i mačke gde će postaviti slamu, otvore garaže, šupe, podrume, ulaze zgrada, prozorčiće u podrumima. Ne dozvolite da nemoćni stradaju zbog vaše neizainteresovanosti i sebičnosti!

-Zapamtite samo jedno: život je eho! Šta šalješ – to ti se vraća. Šta seješ – to žanješ. Šta daješ – tako dobijaš, rekla je za kraj Lela.

Dakle, PRIKLJUČI SE AKCIJI, POKAŽI HUMANOST!