Naslovna VESTI ISTORIJA JE ISPISANA: Svetski „Guči“ prestaje da koristi KRZNO!

ISTORIJA JE ISPISANA: Svetski „Guči“ prestaje da koristi KRZNO!

0
PODELI
Guči petface

Nakon Armanija i Hugo Bossa, još jedno značajno modno ime odlučuje se za humaniju modu. Svetski mediji prenose vest da je u svetu vodeća modna kuća Guči objavila da više neće koristiti životinjsko krzno, počevši od svoje kolekcije za proleće i leto 2018. godine.

NAJNOVIJA VEST: I Armani prestaje da koristi krzno!

Marko Bizari, predsednik i glavni direktor „Gučija“, objavio je ovu odluku u sredu 11. oktobra 2017. godine, dodavši da se nada da će ovim gestom podstaći i ostale kompanije da zaustave ovaj loši trend!

Guči petface

Politika nekorišćenja krzna Guči-ja, uključuje kune, kojote, lisice, kuniće i astrahan (persijsko krzno janjadi, ubijene kao fetusi ili tek nekoliko dana nakon rođenja), kao i sve ostale vrste životinja uzgajanih ili ulovljenih posebno radi njihovog krzna.

BRAVO: „Hugo Boss“ prestaje da koristi i prodaje životinjsko krzno!

Joh Vinding, predsedavajući organizacije „Fur Free Alliance“, zaključio je:

Guči petface

-Životinje u industriji proizvodnje krzna već su godinama podvrgnute velikoj okrutnosti, provodeći svoje živote u bednim, prljavim kavezima. Nova politika „Gučija“ koja ne uključuje životinjsko krzno predstavlja prekretnicu i novi smer za industriju luksuzne mode. „Guči“ zauzima snažan stav za životinje, pokazujući svetu da je budućnost mode bez životinjskoga krzna, dodao je Joh.

„Guči“ se ovom odlukom priključila brojnim ostalim vodećim modnim brendovima i trgovinama koje ne koriste krzno poput Armanija, Hugo Bossa, Net-a-Portera, Stelle McCartney i brojnih drugih. „Guči“ će se ujedno priključiti i međunarodnom programu Trgovine bez krzna „Fur Free Retailer“.

Ovaj projekt u Hrvatskoj sprovode i Prijatelji životinja, a neka od hrvatskih modnih imena koja su partneri su: Budoir, Hippy Garden, I-GLE, Image Haddad i brojni drugi.

BRAVO, BRAVO, BRAVO!

 

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.