Naslovna VESTI MAČKE HEROJ ULIČNIH MAČAKA: Izumeo pametne kućice za mace lutalice, jer samo 4...

HEROJ ULIČNIH MAČAKA: Izumeo pametne kućice za mace lutalice, jer samo 4 od 10 preživi zimu!

0
heroj ulicnih macaka petface

Kineski inženjer Wan Xi odlučio je da se pobrine za mace lutalice koje masovno umiru od hladnoće. Samo četiri od deset maca lutalica uspe preživeti niske zimske temperature, a ta je brojka zabrinula Wana pa je odlučio da nešto napravi po tom pitanju, navodi Index.hr.

Izgradio je malene kuće u čijoj je unutrašnjosti ugodnih 27 stepeni Celzijusa. Osim toga, unutra imaju jastučić, hranu, vodu i penjalice, a vrata kućice imaju poseban sistem otvaranja.

PROČITAJTE I:

OPASNO SPASAVANJE mačke iz još opasnije situacije! (VIDEO)

Zahvaljujući tehnološkom napretku i umetnoj inteligenciji, ova se vrata otvaraju na prepoznavanje lica mačaka, a ako maca ima potencijalnih zdravstvenih problema, kompjuter sve podatke šalje volonterima koji su sarađivali s Wanom.

heroj ulicnih macaka petface

Tako ne samo da spašava mačke od smrzavanja već im pruža potrebnu zdravstvenu njegu i pomoć. Pre nego što je izumeo ove genijalne kućice, Wan je pomagao lutalicama tako što im je redovno nosio vodu i hranu u svom kvartu. Veliki ljudi rade velike stvari i misle na bića u svojoj okolini. Wan je čovek na kojega treba svi da se ugledamo.  

Ovo je veoma zanimljiva ideja, prosto za nepoverovati. Svaka čast na inovativnosti, na osećaju odgovornosti za sva živa bića, konstruktor je postao pravi heroj mačaka. 

heroj ulicnih macaka petface

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.