BRAVO: Automat, koji od recikliranih flaša pravi hranu za ulične pse, sada širom sveta!

O automatu, koji pravi hranu za ulične pse tako što vi ubacite flašu a on to reciklira u granule – prvi smo pisali još 2014. godine!

OVO JE FENOMENALNO: Uređaj za reciklažu – ubaciš flašu, izbaci hranu za ulične ljubimce!

Da podsetimo, truska kompanija  „Pugedon“ stoji iza ovog možda i najboljeg uređaja današnjice – bar kada su napuštene životinje u pitanju. To je zapravo automat, postavljen u Istanbulu, a stvar je vrlo laka – ubacite plastičnu flašicu, a on će je pretvoriti u vodu i hranu za ulične pse. Automati rade bez nadoknade, jer reciklirane flaše pokrivaju troškove hrane!

hranu za ulične pse petface

– Naša jednostavna mašina će obezbediti hranu kako bi životinje sa ulice preživele, jer su se do sada oslanjale samo na dobre i humane ljude. Turska je inače poznata po velikom broju napuštenih životinja, a procenjuje se da ih ovde u Istanbulu ima više od 150 hiljada, rekao je pronalazač Engin Girginem.

Pročitajte još:
Dobrodošli u Smederevo, grad u kome ćete platiti kaznu ako nahranite ŽIVOTINJU NA ULICI!

hranu za ulične pse petface

Još pre dve godine priželjkivali smo da se ovi automati postave u mnogo mnogo više država i gradova širom sveta, a sada iz turkse kompanije imaju lepe vesti! Automat, koji od recikliranih flaša pravi hranu za ulične pse, postavljen je u 20 gradova van granica Turske, a čak 61 država je izrazila interesovanje za ovaj fenomenalni projekat!

hranu za ulične pse petface

– Indija, Bugarska, potom Tuzla, Kušadasi, Ankara,.. više i ne znamo na koliko mesta su poslati naši automati. Super je, jer su svoju primenu našli ne samo za pse, već i za mace i golubove, rekli su iz „Pugedon“-a.

hranu za ulične pse petface

Podsetite se i kako to izgleda u praksi i,..ostaje samo da silno priželjkujemo da stigen i na teritoriju Srbije 😉