I OVO POSTOJI: Besplatna hrana za kućnog ljubimca, ukoliko je vlasnik u finansijskoj krizi!

On je proglašen najboljim gradom za život, kada je kvalitet istog u pitanju. Nezaposlenost u njemu je manja od 9 odsto. Koliko misle na sve, dokazuje i ovaj podatak. Naime, ukoliko živite u Beču i izgubite posao, raskinete sa partnerom ili dođete u bilo koju tešku situaciju, a imate kućnog ljubimca – pomoći će vam volonterska organizacija „Futterbox Österreich“.
Kako su tamošnje vlasti navele, kućni ljubimci – pas, mačka ili neki drugi – svom vlasniku donosi mnogo sreće, zadovoljstva i ljubavi. Kada njegov vlasnik ostane bez zaposlenja ili na drugi način dođe u tešku finansijsku situaciju, onda su i životinje u krizi.
Tada su odlučili da će od 2013. godine sprovesti u delo svoj projekat „Sozialtafel für Haustiere“. On uključuje one vlasnike kućnih ljubimaca koji se nalaze u teškoj finansiskoj situaciji, a podazumeva pravo na besplatnu hranu kao i pribor za životinje.
Pravo na ovu vrstu pomoći imaju vlasnici kućnih ljubimaca:
1.koji imaju boravak u Austriji
2.koji imaju dokaz o manjoj plati od 870 € (domaćinstvo od jedne osobe), 1.300 € (domaćinstvo od dve osobe) + 110 € za svaku dodatnu osobu
3.koji su imali svoje kućne ljubimce i pre teške finansijske situacije

Koliko će nam godina biti potrebno za ovakvu vrstu pomoći,…

Podelite...Share on Facebook0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Share on Google+0