Naslovna VESTI ZBOGOM INUKA: Još jedna životinjska vrsta NESTALA – uginuo jedini tropski polarni...

ZBOGOM INUKA: Još jedna životinjska vrsta NESTALA – uginuo jedini tropski polarni medved!

0
PODELI
inuka petface

Nakon nosoroga po imenu Sudan, koji je bio jedini predstavnik severnih belih nosoroga na svetu, još jedna životinjska vrsta je danas nestala sa lica zemlje – Inuka tropski polarni medved!

Inuka je živeo u Singapuru, a uginuo je zbog bolesti vezanih za starost. Inuka je rođen u zoološkom vrtu i sa 27 godina nadživeo je prosečnog polarnog medveda za više od jedne decenije.

inuka petface

– Zajednički smo doneli tešku, ali neophodnu odluku da ne oživljavamo Inuku iz humanih razloga, navedeno je u saopštenju singapurskog zoološkog vrta.

DAJ SVOJ GLAS: Peticija da se oslobodi Pica – „najtužniji medved na svetu“!

Nedavnim pregledima utvrđeno je da je Inuka imao artirtis, probelem sa zubima i infekciju uha. Zbog slabih udova jedva se kretao.

inuka petface

Ma koliko da smo želeli da zadržimo Inuku sa nama, što je moguće duže, naša najveća odgovornost je njegovo dobro. Naša odluka je bila da pustimo Inuku da ode, doneta na osnovu saznanja da njegovo zdravstveno stanje ozbiljno utiče na njega, izjavio je zamenik direktora Singapurskog rezervata, Čeng Ven-haur.

Prema njegovim rečima, obzirom na to da životinji nisu mogli da pruže kvalitetan život, odlučili su da je oslobode patnje. On je ujedno bio i poslednji predstavnik trospkih polarnih medveda na svetu.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.