ISTINA JE: I psi se mogu prehladiti!

Kijate, curi vam nos, imate groznicu. Simptomi karakteristični za prehladu. Međutim, ono što začudi mnoge vlasnike ljubimaca je činjenica da prehlada nije bolest koja je ekskluzivna za nas ljude, jer i  psi takođe mogu dobiti prehladu. Psi su  izloženiji bakterijama i mikroorganizmima od nas ljudi, pogotovu ako više vremena provode na otvorenom! Zapravo i ne treba da nas čudi što se i psi mogu prehladiti. Baš kao i kod nas, psima koji su prehlađeni curi nos, teško dišu, kašlju, kijaju, a oči im postaju “vodene”. Obratite pažnju na simptome, kako se “normalna” prehlada ne bi pretvorila u ozbiljne disajne probleme.
Najveći problem za ljubimce koji su prehlađeni predstavlj upala grla, koja znatno otežava unos hrane. Gutanje suve hrane pravo je mučenje u periodu bolesti, pa se može desiti i da ljubimac počne da odbija uzimanje hrane. U tom periodu neophodno je da vlasnik obrati pažnju na vrstu, količinu i veličinu obroka koji daje svom ljubimcu. Njegov imunitet ćete ojačati dajući mu hranu bogatu hranljivim sastojcima, koja će pre svega sprečiti pojavu bolesti, ali će i pomoći nakon što se vaš pas razboli.

fitness trainer hrana za pse petface
Takođe se preporučuje sočna, mekana hrana, sa što sitnijim komadima mesa i drugih namirnica. Važno je da vašem ljubimcu omogućite kvalitetnu ishranu naročito u periodu prehlade, kako bi što pre povratili snagu i zdravlje. Znate kako kažu – ishrana je pola zdravlja. Druga polovina je, zna se, ljubav!

Podelite...Share on Facebook0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Share on Google+0