Naslovna Komercijalna grupa MJ SVET Obavezno je da pas nosi ogrlicu, ali povrede koje su povezane sa...

Obavezno je da pas nosi ogrlicu, ali povrede koje su povezane sa njenim nošenjem, često se dešavaju!

0
PODELI
izbor ogrlice petface

izbor ogrlice: Da li ste znali da se godišnje čak 26.000 pasa povredi noseći ogrlicu?! Kada taj podatak prevedemo na dnevni nivo, doći ćemo do 71 psa dnevno, koji učestvuje u nekoj nezgodi povezanoj sa ogrlicom.

Neophodno je da svaki pas, radi svoje bezbednosti, ima odgovarajuću ogrlicu i povodac. Ogrlica je takođe veoma značajna, zbog identifikacije, ukoliko se ljubimac izgubi. U poslednje vreme, primetno je da vlasnici biraju ogrlice u najrazličitijim tonovima i dezenima, kako bi njihov ljubimac bio u trendu. Teško je i povezati da ovaj predmet ljubimcu može izazvati ozbiljne povrede, pa čak i smrt.

Pročitajte još: Kako naučiti psa na povodac?

Većina povreda koje se dešavaju, pre svega se odnose na situacije u kojima se ogrlica psa zakači za drvo, ceo nameštaja ili bilo koji predmet. To kod psa stvara osećaj panike, pa zbog toga on počinje da sa trese glavom ili celim telom, ne bi li se oslobodio. To naravno dovodi psa u još goru situaciju i prouzrokuje povrede. Ukoliko se neko ne nađe u blizini da ljubimcu pomogne, ishod može biti i tragičan.  Takođe, nezgode se mogu desiti i u toku igre sa drugim psom, kada se ogrlice dva psa zakače jedna za drugu.

izbor ogrlice petface

Pročitajte još: Predstavljamo vam 5 igrica koje će poboljšati kvalitet šetnje sa vašim psom

Iako se većina ovih ozleda dešava više zbog spleta nesrećnih okolnosti, ne treba zanemariti ni izbor same ogrlice. Zbog toga što je to najvažniji deo opreme, a imajući i vidu i sve prethodno što smo naveli, izboru ogrlice treba pristupiti sa posebnom pažnjom. Naša preporuka,  kada su u pitanju ogrlice i povodci je brend Rogz, čiji proizvodi su se izdvojili svojim kvalitetom, dizajnom, materijalima od kojih su sačinjeni.

izbor ogrlice rogz petface

Takođe, u njihovoj ponudi možete pronaći ogrlice koje su prilagođene veličini i vrsti psa. Još jedan od kvaliteta koji po kojima se Rogz izdvaja su prediva koja su ugrađena u ogrlicu, a koja omogućavaju da one budu vidljive i u mraku, što je posebno značajno u zimskom periodu, kada mrak pada rano. Ukoliko imate bilo kakve nedoumice, koje se ove teme tiču, savetujemo vam da se konsultujete sa svojim veterinarom. Od njega ćete svakako dobiti puno korisnih saveta – od navikavanja psa na ovaj predmet, preko pravilnog stavljanja i održavanja istog.

 VIDEO – kako da svom psu pravilno postavite ogrlicu:

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.