Naslovna VESTI PSI Napravili su izum i promenili život slepom psu Badiju!

Napravili su izum i promenili život slepom psu Badiju!

0
izum za slepog psa petface

izum za slepog psa: Gde god bi se okrenuo, slepi pas Badi je udarao u stvari. Na kraju je svoj vid potpuno izgubio pa je šetnja za njega bila samo misaona imenica.

– Počeo je da gubi vid prvo u desnom oku pre četiri, pet meseci, počeo je priču Jesse Foy verenik Badijeve vlasnice. Poput mnogih starijih ljudi, i kod Badija se javila katarakta oba oka.

Pre oko mesec dana, Badijev vid je počeo naglo da se gubi. Vlasnica Jordan i njen verenik Foy svakog dana bi nosili Badija iz sobe u sobu, napolje u toalet, svuda,..

Postao je potpuno „nepokretan“….

izum za slepog psa petface

– Dobio sam osnovnu ideju od nekoliko proizvoda koje sam video na društvenim mrežama, rekao je Foy.

Međutim, problem je bio što su ovi proizvodi bili preteški za 5 kilograma teškog Badija. Par je odlučio da preuzme stvar u svoje ruke i napravi sam inovaciju koja će pomoći njihovom slepom psu!

– Nekoliko zavrtnja, plastični kaiš, još malo detalja i konačno pojas je bio tu, rekao je Foy.

Uspeh je već očigledan.

– I dalje udara u stvari, ali sada pojas „ide“ prvi. To je dovoljno da upozori Badija da izbegne direktni sudar, kaže Foy.

Sada je Badi povratio davno izgubljeno poverenje. Provodi svoje vreme istražujući i igrajući se, na njegov način.

Takođe može smaostalno da jede i pije.

izum za slepog psa petface

– Videvši koliko moju verenicu ovaj izum čini srećnom, znam da sam uradio pravu stvar. Najsrećniji sam jer Badi konačno može da živi kao i svi drugi kućni ljubimci, rekao je Foy.

Interakcija sa okolinom slepih pasa nije lak zadatak. Potrebno je strpljenje i mnogo ljubavi. Ali jedno je jasno – ne odustajte od svojih ljubimaca NIKADA, jer rešenja uvek postoje!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.