Kada tepisi postanu skladišta dlaka!

U jednom od naših saveta u vezi sa kućnim ljubimcima pisali smo vam o linjanju kućnih mačaka! Podsetite se:

Linjanje kućnih mačaka!

Međutim, kod pasa situacija nije ništa drugačija i proleće i te kako ume da „obogati“ naše tepihe, prostirke, krevete i druga mesta u kući, ali i automobile velikom količinom materijala od dlake. Linjanje koje spada u grupu “normalnog” traje relativno kratko i omogućava potpunu izmenu mrtve dlake, a dlaka postaje sjajna. U nekim fazama, opadanje dlake može biti vrlo izraženo i često se naziva “opadanje u hrpama”, ali kasnije opada konstantno, ali slabijim intezitetom.
Linjanje nije samo u službi lepote dlake, već može biti i posledica ozbiljnih poremećaja: pada imuniteta usled neke bolesti, nedostatka vitamina, nekvalitetne ishrane, kao i nakon sterilizacije ili kastracije. Neretko se može desiti da dlaka vašeg psa pojačano opada i zbog straha ili stresa.
pet care studio petface
Bez obzira da li se radi o periodu linjaja ili ne, vašeg psa redovno tj.svakodnevno četkajte. Time ćete ukloniti suvišnu dlaku, ali i poboljšati cirkulaciju u koži vašeg ljubimca. Najprikladniji su oni češljevi koji nežno i bez grubosti izvlače veće količine mrtve dlake, a time i znatno skraćuju period linjanja.
Takođe, postoje i šamponi na prirodnoj bazi. Zahvaljujući njima, vaši ljubimci mirisaće potpuno neodoljivo. Ono što je posebno važno ovakvi šamponi potpuno su neškodljivi za njihovu kožu. Sve što je potrebo jeste da svom ljubimcu poklonite penušavo iskustvo nakon kojeg ćete ga sa lakoćom iščetkati i otarasiti se suvišne dlake u njegovom krznu.
Dođite kod nas u Pet Care Studio i zaboravite na glavobolje kad je ova tema u pitanju! 😀

Podelite...Share on Facebook0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Share on Google+0