Naslovna VESTI PSI NOVI SAD: Štene, sa kaišem oko vrata i komadima hleba, ostavljeno U...

NOVI SAD: Štene, sa kaišem oko vrata i komadima hleba, ostavljeno U KUTIJI!

0
kaiš petface

kaiš: U svetu se godišnje napusti nekoliko miliona pasa i mačaka. Ovoj statistici doprinose i odbačeni i ostavljeni ljubimci naše države. Kazne predviđene za izbacivanje i zlostavljanje životinja određene su u Zakonu o dobrobiti životinja. Prema članovima 82, 83, 84 i 85 ovog zakona kazne predviđene za napuštanje kućnih ljubimaca kreću se od 10.000 do 50.000 dinara za fizička lica, dok će pravna lica biti kažnjena iznosom od 100.000 do 1.000.000 dinara. U određenim slučajevima, propisana je i kazna zatvora!

Čovek u kutiji našao kučiće ostavljene da se smrznu!

Da je ovo samo mrtvo slovo na papiru, pokazuje i jučerašnji primer ostavljenog šteneta na ulici. Fotografiju i priču o njemu, na svom Facebook profilu, podelila je Snežana.

kaiš petface

– Ovako se kod nas ostavljaju neželjeni štenci! U pitanju je okolina Novog Sada! Štene je jako uplašeno, ima kaiš oko vrata i komade hleba u kutiji. Bravo domaćine, rešio si sav problem svoj, napisala je Snežana!

Kako smo saznali iz komentara, o njemu brine jedan momak koji mu dostavlja hranu, ali nažalost pas reži i beži svaki put kada pokuša da mu priđe.

BRUTALNO: Mačke ostavljene u kutiji bez vazduha!

– Da pitam za smeštaj, to znam da nema niko. Podelite, eto, bar to možemo svi pa možda se jadan i spasi, dodala je ona.

Ukoliko ima neko ikakav predlog kako spasiti i skloniti ovog psića, neka piše u inbox Snežani!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.