Naslovna VESTI PSI NAKON PAKLENIH 60 GODINA: Zatvara se najveća klanica pasa!

NAKON PAKLENIH 60 GODINA: Zatvara se najveća klanica pasa!

0
PODELI
klanica pasa petface

Klanica pasa možda i najveća na svetu, zatvara se nakon skoro 60 godina postojanja! Od kada je otvorena, 1960. godine, u gradu Seongnamu, klanica pasa „Moran“ svake godine je prodavala preko 80 hiljada pasa!

Kako su objasnili južnokorejski zvaničnici, nije bilo reči o kućnim ljubimcima, već o psima kojima su se nakon ubijanja, često na licu mesta, snadbevali restorani širom Južne Koreje.

klanica pasa petface

Ipak, svesne da okrutna praksa ubijanja pasa loše utiče na imidž grada, gradske vlasti donele su odluku o zabrani prodaje psećeg mesa u ovoj, ozloglašenoj prodavnici!

MARK JE HEROJ: Rizikuje svoj život i spašava pse spremne za mučenje i klanje!

Jedan od razloga zašto se ovaj grad odlučio na zabranu ubijanja i prodaje pseće mesa jesu Zimske olimpijske igre, koje će se 2018. održati u Južnoj Koreji! Nadaju se kako će do tada “ispeglati” novi imidž kojim će privući turiste iz celoga sveta.

klanica pasa petface

Ipak, loša vest je da ova oduka ne znači da će se na teritoriji cele države zabraniti ubijanje pasa za potrebe prodaje psećeg mesa. Za ovo je, kako navodi „Independent“, kriv protivrečan Zakon!

SLIKA KOJA JE SRUŠILA INTERNET: Reakcija devojčice kada je pronašla svog ubijenog psa!

Naime, njihov Zakon o zaštiti životinja zabranjuje okrutno ubijanje životinja, na način kako se širom države love i ubijaju psi koji se prodaju za prehranu. Sa druge strane, Zakon o stočarskoj industriji pse tretira kao stoku, te praktično dozvoljava njihov uzgoj za potrebe industrije psećeg mesa.

klanica pasa petface

Iako se psi ne uzgajaju, već je u većini slučajeva reč o ukradenim ljubimcima ili psima lutalicama, vlasti su do sada tolerisale okrutnu praksu.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime