Naslovna VESTI KAD SE SUMNJA KO JE OTAC: DNK testom utvrđeno ko je otac...

KAD SE SUMNJA KO JE OTAC: DNK testom utvrđeno ko je otac malog orangutana!

0
ko je otac petface

Uh, šta ako dođe do sukoba oko očinstva kod orangutana? Ovo je veoma interesantna tema koja je zaintrigirala zaposlene u jednom zoološkom vrtu u Bazelu. Da li je u pitanju orangutan u kavezu sa majkom ili ne i kako će on prihvatiti tu novu bebicu orangutana? Kada se srodne duše privlače, ništa ih ne može razdvojiti, pa ni jedna ograda ili bilo šta slično.

Test očinstva pokazao je da otac petomesečnog mladunčeta orangutana u zoološkom vrtu u Bazelu nije mužjak iz ograđenog dela u kome se nalazi i majka, već stariji orangutan Vendel koji živi u susednom prostoru, navode iz novinske agencije Beta.

Forenzičari Univerziteta u Bazelu uporedili su DNK petomesečne ženke Padme s uzorkom DNK 14-ogodišnjeg mužjaka Budija iz istog ograđenog dela u kome živi i majka mladunčeta Maja. 

PROČITAJTE I:

MAJMUNI u jednom zoo vrtu dobili svoje POKLONE ZA BOŽIĆ! (VIDEO)

Ustanovili su da se DNK poklapa sa uzorkom 18-ogodišnjeg orangutana Vendela iz susednog ograđenog prostora, a ne 14-godišnjeg Budija, saopšteno je iz zoo vrta. 

Izgleda da za Maju i Vendela ograda koja ih deli nije bila prepreka za “majmunska posla”, piše AP. 

Čuvari rutinski uzimaju DNK uzorke od novorođenih orangutana jer su oni kao ugrožena vrsta deo programa razmnožavanja.

Ovo je veoma interesantno otkriće za sve u zoološkom vrtu. Sada se zna otac, ali to i nije toliko važno, oni se svi međusobno vole i poštuju. Žive zajedno i ništa im nije problem.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.