ZAŠTO? Vlasnici ostavili koker španijela u azilu, jer ima punih 20 godina!

Koker španijel je prema mnogim istraživanjima jedna od najodanijih rasa pasa. Međutim, za ove vlasnike to BAŠ NIŠTA ne znači. Jer, nakon ljubavi, nežnosti i odanosti koju im je pružao punih 20 godina, oni su odlučili da ga ostave!

Priča nas vodi do Kalifornije, gde su vlasnici hladnokrvno ostavili Sonomu, psa rase Koker španijel, predivnog ljubimca koji je zbog starosti gotovo slep i veoma slabo čuje. Zaposlenima u Prihvatilištu rekli su samo da više ne mogu da brinu o njemu, jer je svakim mesecom sve slabiji. I kući su se vratili bez svog ljubimca.

POŽAREVAC: Kujica halucinirala od žeđi, jer su je vlasnici ostavili na kratkom lancu bez vode!

Koker španijel petface

S obzirom na njegove godine i stres koji je preživeo, jer je bio u šoku, zaposleni su strahovali da neće još dugo poživeti. Zato su odmah kontaktirali svoje kolege iz „Frosted Faces Foundation“ – fondacije za brigu o psima seniorima iz San Dijega i zamolili ih da dođu po Sonomu i obezbede mu bolje uslove za život.

VIDEO: Zuzu prepoznala vlasnike, koji su je ostavili u azilu jer je bila EMOTIVNA!

I tako je ovaj preslatki koker, dobio svu neophodnu pomoć, negu, ljubav,…Dan nakon što je stigao u San Dijego, veterinar ga je detaljno pregledao i zadivljujuće – pas je bio u generalno dobrom stanju!

Koker španijel petface

– Sonoma je gubio vid zbog masivne ciste u levom oku, koja je, da je na vreme odveden kod veterinara, mogla biti sanirana i ne bi još izgubio vid. Takođe, imao je i infekciju ušiju koja je ubrzo sanirana lekovima, rekao je Kelly Smíšek iz „Frosted Faces Foundation“-a.

Koker španijel petface

Nakon nekoliko dana u ovoj Fondaciji, ponovo je postao razigran i veseo pas, i na iznenađenje svih – veoma mu se otvorio apetit.

Ono što je sledeće na dnevnom redu jeste da Sonomi nađu vlasnike koji će brinuti o njemu do poslednjeg dana, a Fondacija će pokriti sve troškove oko ovog psa – do kraja života!

Podelite...Share on Facebook0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Share on Google+0