Koliko udovoljavate svojim kućnim ljubimcima?

Reći ćete MNOGO! Svakog dana mu kupujete najrazličitije keksiće, poslastice, hranu koju samo on voli, češljate ga, oblačite, grlite, ljubite,.. Međutim, da li ste znali da mnoge naše navike kućni ljubimci jednostavno NE VOLE. Mi vam predstavljamo top 5 stvari koje ljubimci mrze, a koje vi vrlo verovatno radite u želji da im udovoljite:
1.Zadirkivanje: Mnogi vlasnici, ali i oni koji su u društvu kućnog ljubimca, zadrkuju pse jer misle da je to smešno. Naš savet glasi: Ne radite psu stvari koje ga ljute samo zato što su vama šmešne. Psu nije smešno kada ga vučete za rep, kada ga zadirkujete kroz prozor dok je on zatvoren u kolima, kada mu duvate u uši. Ovo može dovesti do ozbiljnih poremećaja u posašanju psa, koje je kasnije teško ispraviti.
2.Maženje i tapkanje po glavi: Većina ljudi misli da psi vole kada im tapkaju i maze ih po glavi. Psi će izdržati tapkanje po glavi, ali gotovo je sigurno da ne uživaju u tome. Ukoliko želite da udovoljite svom psu, ne lupaje ga po glavi, već ga pomazite po zadnjem delu leđa kod ruba repa. Uostalom ni vi verovatno ne biste voleli da vas neko konstantno tapše po glavi.
3.Grljenje: Ako ste se zapitali kone voli jak zagrljaj, pun ljubavi i radosti – odgovor je vaš pas! Mnogi psi će istrpeti zagrljaj dok se vi blaženo osmehujete za novu fotografiju, ali treba da znate da oni to ne vole. Neki psi će se osetiti ugroženo i od straha mogu da ujedu. Takođe, pas koji dopušta da ga zagrli jedna osoba, može potpuno drugačije da reaguje kada ga zagrli druga osoba. Bez obzira na vaše namere sa grljenjem, pas taj čin doživljava kao akt dominacije.

royal pet petface
4.Direktan pogled u oči: Kada gledate psa direktno u oči i pritom mu se približavate, pas to tumači kao čin dominacije pa čak i agresije. Psi će tada vrlo verovatno skrenuti pogled, leći na leđa, blago cvileti. U svakom slučaju, za većinu pasa, zurenje u oči dok im se približavamo nije prijatno iskustvo.
5. Biti dosadan: Ukoliko svakodnevno ne razbijate monotoniju, vašem psu će biti dosadno. Ukoliko vaš ljubimac grize obuću, noge od stola i ostale stvari po stanu, najverovatnije mu je dosadno. Srećom, tu je brzo i jednostavno rešenje. Naučite psa novom triku i uvežbavajte stečene trikove. Čak 15 do 30 minuta vežbanja trikova može napraviti veliku razliku između srećnog i psa kome je smrtno dosadno.
U svakom slučaju – mi vam nudimo i dodatnu mogućnost da svom psu udovoljite na najbolji mogući način. Dovedite ga na našu kraljevsku žurku za sve kućne ljubimce, koju užurbano pripremamo za sve beogradske četvoronožne prijatelje 8. februara u 15h! To će biti praaaavi način da mu se zahvalite za sve što je radio za vas sve ove godine.

PRIJAVITE GA NA >> ROYAL PET BEOGRAD <<