Naslovna VESTI PSI PRED NAMA JE LEDENA NOĆ: Isključi kompjuter, izađi na ulicu i pomozi...

PRED NAMA JE LEDENA NOĆ: Isključi kompjuter, izađi na ulicu i pomozi psu ili maci!

0
PODELI
kompjuter petface

Poruka je jasna – kompjuter na off, ponesi kesu sa granulama, staro ćebe i izađi na ulicu! Čak i jedan zaklon, jedna činija hrane, jedan topli kutak – i znaćeš da si učinio pravu stvar!

Naime, sneg koji su meteorolozi najavili, od sinoć pada – negde naizmenično, negde bez prekida. Samo jedna misao nam je u glavi – doći sa posla i uvući se u toplo ćebe! A kako je onima koji ovaj luksuz nemaju? Napuštene životinje nemaju izbora, nemaju zaklon, nemaju čak ni toplu i suvu obuću.

POKRENIMO SE: Isključi Facebook, izađi i skloni napuštenu životinju!

Sve što oni imaju smo mi! Zato, isključi kompjuter, izađi na ulicu i pomozi psu ili maci! Kako? Evo nekoliko predloga:

kompjuter petface

1.Otvorite vrata ulaza zgrade ili garaže. Iako možda među vašim komšijama ima onih koji će negodovati, to je samo 24 sata. Pustite psa ili macu u ulaz i to će im biti sasvim dovoljno. neka prespavaju, a sutra ako već budu smetali nekome – potražiće nov zaklon.

POKREĆEMO AKCIJU: Slikaj svog ljubimca uz poruku „Baci granulu, ne petardu“!

2.Ponesite sa sobom neku kutiju ili ćebe, prostirku koju ste planirali da bacite. Iscepani i stari prekrivači, koji vaa stoje u podrumu, mogu bukvalno spasiti život nekom psu ili maci! Sve te tkanine stavite u natkriveni ćošak – ispod stepeništa, u uglu zgrade – a smrznute životinje će ih pronaći i biće vrlo zahvalne.

kompjuter petface

3.Kao što rekosmo još na početku, ponesite granule i svežu vodu. Možete uzeti i hranu koji vi niste planirali da pojedete danas. Stavite ih u kesu i izađite napolje. Sasvim dovoljno „za preživeti“ biće i plastična posuda ili flaša, u koju ćete staviti i vodu i hranu, i postaviti ih na zaklonjenom mestu, gde ih vetar neće oboriti.

Ukoliko imate mogunosti, moete svratiti i do pet šopa i kupiti baš onu hranu, koja je namenjena njima! Ovo će sirotim životinjama sigurno pomoći da bar jednu ledenu noć malo lakše prebrode.

U svakom slučaju, udomljenje jedne napuštene životinje je od najveće koristi. Ali, ako nemate mogućnosti – i naši predlozi će biti sasvim prihvatljivi!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.