RAŠKA: Građani tvrde da komunalci truju i zakopavaju pse!

Stanovnici ovog grada u jugozapadnom delu Srbije jednoglasni su u jednom – tvrde da komunalci truju i zakopavaju pse!

Naime, žitelji Raške alarmirali su javnost jer kako kažu „Komunalno preduzeće organizovano i u saradnji sa opštinom ubija i truje pse lutalice“.

Kako prenose novosti.rs, građani se žale da stradaju i rasni i vlansički psi, ali i lutalice. Do sada je ubijeno oko 50 lutalice, tvrde.

Pročitajte još:
Kreozan: „Tihi ubica“ naših ljubimaca!

– Strašno je sve to gledati, postoji čovek u komunalnom preduzeću, nekakav ratni veteran i monstrum G. V., koga se svi ovde boje i koji otrovom sipanim u ćevape ili kobasice ubije i po sedam pasa. Bila sam svedok patnji ovih životinja, videli su to još mnogi Raščani, ali niko ne sme da svedoči o ovome. Ljudi uglavnom okreću glavu i gunđaju. Ne truju i ne ubijaju samo pse lutalice, već zalaze u dvorišta i ljudima ubijaju ljubimce koji su uredno registrovani i vakcinisani, za „Novosti“ priča Dragica.

Međutim, Opština demantuje ove tvrdnje građana. Oni, kako kažu, „prvi put čuju za ove besmislice“.

– Nijednog psa radnici komunalnog preduzeća nisu otrovali, niko nikada nije dolazio kod mene da mi se požali zbog trovanja psa ili neke druge životinje, nijedan takav ili sličan dopis nisam dobio. Čovek koga pominju odavno više nije angažovan na ovim poslovima. Lutalice hvataju i u azil odnose firme koje su za to registrovane i opremljene, kaže Dragan Karović, direktor Komunalnog preduzeća u Raški.

Prema rečima Spasoja Andrića, načelnika opštinske uprave, istina je da Raškom ponekad “marširaju” čitavi čopori pasa lutalica, koji silaze sa Golije i Kopaonika i koji često napadaju ljude, a posebno decu.

– Ovih dana su radnici “Avenija EM” iz Vrnjačke Banje, uoči tradicionalnog vašara, po odgovarajućim procedurama odneli 45 pasa lutalica sa naših ulica, trgova i parkova, tvrdi Andrić.

Pročitajte još:
KAKVA PRIČA: Gluvi pas naučio znakovni jezik i danas živi sa, takođe, gluvom vlasnicom!

Opština je takođe naglasila da je izdvojila 12 miliona dinara za azil za pse i druge životinje koji će se graditi u Raški.

Međutim, građani ipak ne odustaju od svojih uverenja, pa je tako samo jedan od komenatara na ovu vest bio:

Lično sam u školskom dvorištu Gimnazije i Osnovne škole pre nekih mesec dana video čoveka kako prilazi čoporu pasa lutalica i baca im nešto da pojede, tako da su ove tvrdnje potpuno tačne. Pozdrav iz Raške, napisao je izvesni Peđa.

….

Izvor: novosti.rs