Naslovna Komercijalna grupa MJ SVET KORISNO: Koje praznične opasnosti prete našim kućnim ljubimcima?

KORISNO: Koje praznične opasnosti prete našim kućnim ljubimcima?

2
PODELI
novogodisnja-trpeza-i-kucni-ljubimci-petface

praznične opasnosti: U vreme praznika jelu i piću je teško odoleti, a novogodišnje trpeze pretvaraju se u prave festivale hrane, koji mogu ozbiljno da naruše naše zdravlje. Naše – ali i zdravlje naših ljubimaca.
Kolika je cena ovih trpeza znate i sami, a evo nekoliko saveta kako da ona ne poraste i zbog neplaniranih troškova lečenja ljubimca kod veterinara.

Pročitajte još: KORISNO: Obuća za kućne ljubimce zaštitiće ih od hladnoće!


Novogodišnja trpeza vašeg psa nikako ne bi trebala da sadrži tortu koju ste vi savršeno oblikovali, obogatili šlagom i ukrasili čokoladnim kuglicama. Mleko je jedna od glavnih smrti koje vrebaju iz tanjira! Nesvarena laktoza, koja se nalazi u mleku, remeti crevnu mikrofloru i dovodi do nadutosti, dijareje i poremećaja varenja. Inače, sva hrana bogata šećerom, dovodi do gojaznosti, problema sa zubima i dijabetesa.

praznične opasnosti petface
Grožđe i suvo grožđe, takođe treba da izostanu sa novogodišnjeg menija vašeg ljubimca, jer sadrže nepoznati toksin koji može da ošteti bubrege.
Ta, opasna po život, slatka namirnica – čokolada! I jako male količine čokolade mogu ugroziti rad srca i oštetiti nervni sistem vašeg ljubimca.
Od “slanih neprijatelja”, mesto broj jedan zauzima sirovo svinjsko meso, tako da ne popuštajte pred naletima svog ljubimca koji prosi.

Pročitajte još: AVANTURISTA DO SRŽI: Gandolf, sibirski mačak obožava putovanja i druženja sa novim ljudima!

Zaboravite davanje kostiju koje ostanu od prazničnog pečenja. Svinjske, jagnjeće, ćureće ili pileće kosti mogu prouzrokovati ozbiljne probleme i psima i mačkama, jer kao što znate ove dve vrste životinja nisu kostojedi. Posle vaše gozbe, pažljivo sklonite sve otpatke i stavite ih van domašaja ljubimca.

veza između velikog psa i bake natural trainer petface

Neka se na novogodišnjem meniju vašeg ljubimca nađe hrana specijalno pravljena za njega – Natural Trainer poslastica! Ona nije ništa skuplja, čak je mnogo i jeftinija od neadekvatnih proizvoda kojima pokušavate da zasladite svog ljubimaca.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.