Veterinarska ambulanta pravi čuda od kartonskih kutija za svog mačka!

Da li znate bar jednu mačku koja ne voli kartonske kutije? Tom parolom su se vodili veterinarski tehničari Mount Pleasant Veterinary Group u Singapuru. Oni su, jednostavno, morali udovoljiti svom mačku Tisoju! 🙂

Kutija je za mačke poput pravog raja, mala pećina u koju se mogu zavući kad god žele, smatraju veterinarski tehničari Doroti Cang i Džilijan Koh. Sve je počelo kada je Tisoj došao i postao stalni član kolektiva klinike. Tisoj je bio mačor bez doma. Lutao je okolo oko zgrade u Singapuru, kada su ga primetili i doneli baš u bolnicu. Imao je sreće pa je stigao baš u ovu kliniku, a  osoblje je bez razmišljanja rešilo da ga usvoji.

kutija petface

Tisoj je, ispostavilo se, imao posebne želje, koje su „morale“ da budu ispunjene. U početku je Tisoj odmarao na mekanim peškirima. Onda je te peškire preneo u kutiju koja je stajala u uglu. Dva veterinarska tehničara odlučila su da mu poklone njegovu ličnu kutiju. I još nisu ni želeli da se zaustave na tome! 😀 Nastupila je prava kreativnost!

Pročitajte još: Spasena mačka sada spava u svom krevetiću za lutke

kutija petface

Dobio je kutiju u obliku kafe bara, sa vratima i prozorom, a posle je dobio iglo, ambulantna kola, pa čak i crkvu, kućicu sa snegom na krovu, suši bar, repliku Mount Pleasant Veterinary Group’s klinike.

Pročitajte još: URADI SAM: Napravite igračke za svoje ljubimce!

kutija petface

Kućice traju i ponekoliko meseci, a kada je Tisoj spreman za novu, ne preza da osoblju „saopšti“ to. Osoblje kaže da obožava da pravi kutije, jer ih to opušta tokom stresnog radnog vremena. 🙂

Podelite...Share on Facebook0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Share on Google+0