Naslovna VESTI DIRLJIVO: Ovaj čovek je spasio lane koje je majka ostavila!

DIRLJIVO: Ovaj čovek je spasio lane koje je majka ostavila!

0
PODELI
lane petface

Život nekada ume da nas dovode u nezamislive situacije, a upravo takav slučaj zadesio je mladića po imenu Darius Sasnauskas. On je spasio tek rođeno lane, a tim humanim činom sebi je obezbedio prijatelja do kraja života.

Pročitajte još: DIRLJIVO: Tri psa čuvaju telo laneta, koje je stradalo u požaru! (FOTO)

Ovaj mladi čovek je prisustvovao jednom od najdirljivijih momenata koji priroda može ponudi. Naime, on je bio svedok prvih trenutaka života dva laneta koje je majka donela na svet u nacionalnom parku Jeloustoun. Jedno mladunče je bilo povređeno i zbog toga ga je srna ostavila i nikada se nije vratila po njega. Ono je ostalo šćućureno da leži u travi, nesvesno opasnosti koje oko njega vrebaju:

Sa toliko predatora koji su se nalazili u njegovoj okolini, lane nije imalo nikakve šanse da preživi, napisao je Darijus u videu kojim je dokumentovao priču o ovom mladunčetu.

Pročitajte još: VERNOST: Spasili su srnu od lovaca, a ona sada ne želi da ih napusti!

Svestan situacije, on je odlučio da ovog sirotana skloni u svoj dom, dok ono ne ojača:

Ja ne podržavam držanje divljih životinja kao kućnih ljubimaca, ali ovo je bila specifična situacija.

Kada je lane pristiglo u Darijusov dom, njegovi ostali ljubimci nisu bili nimalo oduševljeni pridošlicom. Kružili su oko njega i ispitivački ga posmatrali. Mladunče je bilo slabo, a imalo je problem sa nogom.

lane petface

Darius je lane hranio na svakih nekoliko sati. Kako je vreme prolazilo, ono je stasavalo i jačalo, a noga mu je polako zaceljivala. Sve vreme oko njega su se nalazili Dariusovi ljubimci koji su ga u međuvremenu zavoleli. Bilo je vreme da lane pronađe svoju majku. A onda se desilo nešto čudesno. Pojavio se bernski pas po imenu Mek koji je prema mališanu zauzelo zaštitnički stav i sve vreme je bio uz njega. Javila se duboka veza među njima, ali njemu je ipak bila potrebna majka.

Pročitajte još: BRAVO: On je dobitnik zlatne medalje na Olimpijadi, ali i čovek koji je na leđima nosio povređenu bolesnu životinju!

Nakon izvesnog vremena, ovaj mladi čovek je krenuo u potragu za srnom. Bilo mu je potrebno više vremena nego što je očekivao, ali na kraju je uspeo u svojoj zamisli. Nerado, mladunče se oprostilo od njega.

Divna, divna priča sa srećnim krajem!

 Pogledajte i VIDEO koji prati priču o lanetu od početka do kraja:

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.