Naslovna VESTI U DUHU PRAZNIKA: Legenda o ptičici, Božiću i božićnom drvetu!

U DUHU PRAZNIKA: Legenda o ptičici, Božiću i božićnom drvetu!

0
PODELI
legenda o ptičici, Božiću i božićnom drvetu petface

Božić se bliži, badnje veče je i provodimo vreme sa porodicom, prijateljima, našim ljubimcima, u iščekivanju otvaranja božićnih poklona. Ovo je legenda o ptičici, Božiću i božićnom drvetu, i želimo da je podelimo sa vama.

Pročitajte još: NOVI SAD: Deca prave novogodišnje čestitke za napuštene životinje!

Legenda glasi:

Božićno drvo jedan je od univerzalnih simbola Božića, zajedno sa imelom, božićnom zvezdom, bršljanom… Nema kuće koja nije ukrašena ovim biljkama. Božićno drvo ima jednu karaktersitiku a to je da mu je lišće uvek zeleno.

legenda o ptičici, Božiću i božićnom drvetu
Glavni akter ove legende je ptičica koja nije želela da ode u toplije krajeve već je ostala sakrivena u žbunu Božićnog drveta. Želela je po svaku cenu da prisustvuje rođenju Hrista da bi ga nešto pitala. Zima je bila duga i puna snega. Nesretna ptičica bila je promrzla i gladna. Konačno je došla Božićna noć. Ptičica se obratila novorođenčetu. Želela je da vetar ne ogoli božićno drvo, jer će tako moći da ostane u gnezdu i sačeka proleće. Isus se nasmejao, pozvao anđela i rekao mu da ispuni želju ptičici. Od tada, božićno drvo ima zeleno lišće tokom cele godine. A da bi ga razlikovali među ostalim biljkama, anđeo mi je dodao sjajne crvene bobice.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.