U DUHU PRAZNIKA: Legenda o ptičici, Božiću i božićnom drvetu!

Božić se bliži, badnje veče je i provodimo vreme sa porodicom, prijateljima, našim ljubimcima, u iščekivanju otvaranja božićnih poklona. Ovo je legenda o ptičici, Božiću i božićnom drvetu, i želimo da je podelimo sa vama.

Pročitajte još: NOVI SAD: Deca prave novogodišnje čestitke za napuštene životinje!

Legenda glasi:

Božićno drvo jedan je od univerzalnih simbola Božića, zajedno sa imelom, božićnom zvezdom, bršljanom… Nema kuće koja nije ukrašena ovim biljkama. Božićno drvo ima jednu karaktersitiku a to je da mu je lišće uvek zeleno.

legenda o ptičici, Božiću i božićnom drvetu
Glavni akter ove legende je ptičica koja nije želela da ode u toplije krajeve već je ostala sakrivena u žbunu Božićnog drveta. Želela je po svaku cenu da prisustvuje rođenju Hrista da bi ga nešto pitala. Zima je bila duga i puna snega. Nesretna ptičica bila je promrzla i gladna. Konačno je došla Božićna noć. Ptičica se obratila novorođenčetu. Želela je da vetar ne ogoli božićno drvo, jer će tako moći da ostane u gnezdu i sačeka proleće. Isus se nasmejao, pozvao anđela i rekao mu da ispuni želju ptičici. Od tada, božićno drvo ima zeleno lišće tokom cele godine. A da bi ga razlikovali među ostalim biljkama, anđeo mi je dodao sjajne crvene bobice.