Naslovna VESTI PSI Priznanje za dve ličnosti u Srbiji koje se zalažu za PRAVA ŽIVOTINJA!

Priznanje za dve ličnosti u Srbiji koje se zalažu za PRAVA ŽIVOTINJA!

0
PODELI
ličnosti petface

Poznate ličnosti, glumci, voditelji, pevači, umetnici i ljudi sa javne scene neretko pokazuju svoju ljubav prema životinjama! Njihovi Instagrami i Facebook profili obiluju fotografijama na kojima poziraju sa psima i macama, ali i drugim životinjama!

Danas, na svetski dan životinja, dodeljuje se priznanje Svetskog dana životinja u Srbiji dvema istaknutim ličnostima koje su se u dužem vremenskom periodu zalagale za promociju dobrobiti i zaštite životinja u našoj zemlji:
1. sociologu i piscu Prof. dr Ratku Božoviću i
2. istaknutoj kantautorki i kompozitorki Aleksandri Kovač. 

DANAS JE SVETSKI DAN ZAŠTITE ŽIVOTINJA: Hvala vam što postojite! ♥

ličnosti petface

-Profesor Božović je kao vrsni intelektualac, mislilac i stvaralac u svom književnom radu veliki deo posvetio upravo promociji dobrobiti kućnih ljubimaca i potrebi da ih kao svoje saputnike i prijatelje prihvatimo upravo kao najbolje prijatelje. Takođe je u svojim brojnim javnim nastupima pokušao da ukaže na važnost i značaj koju životinje imaju u životima svih nas i koliko je odnos prema njima značajan za naš društveni i socijalni razvoj. Aleksandra Kovač je deo svog života, takođe, posvetila zaštiti životinja i promociji njihovih prava. Ovo je činila kako na veoma praktičan način, kada je i sama zbrinjavala i brinula o napuštenim životinjama, tako i kroz svoje javne nastupe kada je promovisala udomljavanje životinja i potrebu da se pomogne onima koji su prepušteni ulici i zlostavljanju. Ona je na veoma jednostavan i efikasan način ukazala na to da svako može i treba da bude human i da uprkos  brojnim obavezama može da čini dobra dela koja će pomoći onima u nevolji i kojima će oplemeniti ne samo sebe, već i svoje okruženje, rekao je za naš portal Ivan Kurajov, ambasador Svetskog Dana Životinja za Srbiju.

KUPUJMO OD NJIH: Evo koje kompanije NE TESTIRAJU svoje proizvode na životinjama!

ličnosti petface

Proslava ovog dana biće organizovana u Beogradu, Novom Sadu, Pančevu i drugim gradovima širom zemlje, gde će se u školama, vrtićima, organizacijama za zaštitu životinja i drugim institucijama organizovati različite aktivnosti i manifestacije. 

Da podsetimo, svetski dan zaštite životinja obeležava se 4. oktobra još od 1931. godine. Počelo je u Firenci na konvenciji ekologa. U to vreme ovaj dan se proslavljao kao dan sv. Franje Asiškog, sveca zaštitnika životinja i životne sredine. Vremenom je izgubio svoje versko obeležje i odavno predstavlja praznik svih ljubitelja i zaštitnika životinja bez obzira na veru i naciju.

BRAAAAVO!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime