Naslovna VESTI PSI NI ADA, NI LIDO: Ni ovog leta ne smete sa ljubimcima na...

NI ADA, NI LIDO: Ni ovog leta ne smete sa ljubimcima na beogradske plaže!

0
PODELI
lido petface

Letnje temperature, kažu meteorolozi stižu sledeće nedelje, a sa njima i želja za rashlađivanjem. Sezona kupanja na Adi Ciganliji je otvorena i dok mnogim vlasnicima pasa društvo prave njihovi mezimci, malo njih zna da je to zabranjeno. Naime, član 6 Pravilnika JP “Ada Ciganlija” kaže da je zabranjeno “dovoditi ili kupati životinje ili prati rublje ili druge stvari” ali i “dovođenje kućnih ljubimaca na plažu i kupalište”. Postavljene su i oznake koje zabranjuju posetiocima da dovode svoje ljubimce.

PRVI I JEDINSTVEN: Otvoren prvi kafić za pse!

Uvođenje psa i mačaka na popularno “beogradsko more” NIJE DOZVOLJENO, a iako ova odluka datira još iz davne 1995. godine, vlasnici se često zaborave pa neretko viđamo i četvoronožne kupače kako pokušavaju da se rashlade.

lido petface

– Po Pravilniku o radu i redu na kupalištu JP Ada Ciganlija zabranjeno je dovođenje kućnih ljubimaca na plažu i kupalište. Za odvođenje lutalica nadležno je JKP “Veterina Beograd”,  a vlasnicima koji dovode kućne ljubimce kazne piše Komunalna policija, izjavila je PR Ade Ciganlije.

PSI SU ZAKON: Natural Trainer otvorio prvu plažu za pse!

Ljubimci nemaju povlašćeni status ni na plaži Lido, u Zemunu.

– Rešenjem o stavljanju pod zaštitu prirodnog dobra “Veliko Ratno ostrvo” zabranjuje se uvođenje životinja, posebno pasa, zbog ornitofaune, kažu u JKP “Zelenilo Beograd”.

lido petface

Spornu zabranu sprovodi obezbeđenje kupališta, ali ono nije nadležno da kažnjava, već da opominje građane koji je krše. Rigoroznije mere sprovodi komunalna policija, u čijoj je nadležnosti “kontrola održavanja komunalne zoohigijene i načina držanja i izvođenja kućnih ljubimaca”.

Pošto u prestonici nema plaže na koju je dozvoljeno voditi pse, ljubiteljima životinja ostaje da se sa ljubimcima brčkaju na nekom od „divljih“ kupališta. Zašto Beograd i dalje nema kupalište za pse – nećemo saznati ni ovog leta po svemu sudeći!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.